İzmirin EXPO 2020 adaylığı

İzmirin EXPO 2020 adaylığı -İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: (İstifa eden yürütme komitesi üyeleri) EXPO sürecinde bıraktıkları göreve dönmeleri İzmirin lehinedir. Yetkililerle bunu paylaştım, sonuç ne olur bilemiyor


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkan Vekili Aziz Kocaoğlu, istifa eden Yürütme Komitesi üyelerinin görevlerine dönmelerinin İzmirin lehine olduğunu, bunu yetkililerle paylaştığını sonucun ne olacağını bilemediğini belirtti.
     Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve üyeler Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestellinin istifasından bu yana bu kişilerin İzmir için önemine dikkat çektiğini ifade etti.
     Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestellinin tüm İzmir tarafından nasıl bilindiğini, tüm İzmirlilerin güven duyduğu kanaat önderleri ve aileleri olduğunu müteaddit defalar söyledim. Burada üç arkadaşımızın, EXPO sivil toplum ayağının ve İzmir ayağının en önemli üç temsilcisinin yönetim kurulunda rahatsız olduğu problemlerin giderilmesi ve ortak bir çözümün bulunması ve onların tekrar EXPO sürecine bıraktıkları görevlere dönmeleri İzmirin lehinedir. Yetkililerle bunu paylaştım, sonuç ne olur bilemiyorum.
    
     -Sunum hazırlıkları tamam-
    
     İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ise 12 Haziranda Pariste yapılacak adaylık sunumuyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
     Bir toplantı yaparak sunumu gözden geçireceklerini, bu sunumda Belediye Başkanı Kocaoğlu, iş adamı Lucien Arkas, dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağın konuşacağını belirten Kıraç, Yürütme Komitesinde istifalar sonrası yeni görevlendirmelerin ise sunum sonrası yapılacak Yönlendirme Kurulu toplantısında ele alınacağını ifade etti.
     İstifa eden üyelerin tekrar göreve seçilip seçilemeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine ise Kıraç, istifaların tek taraflı bir irade beyanı olduğunu, buna kendilerinin birşey deme şansının olmadığını, yeni isimlere Yönlendirme Kurulunun karar vereceğini, istifa edenlerin yeniden seçilmesinin önünde bir engel olmadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hülya Çorakçı Ertan
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER