İzmirin EXPO 2020 adaylığı

İzmirin EXPO 2020 adaylığı -Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: -İzmirin EXPO sunumu, BIE delegelerince beğenildi


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE) genel kurulunda yapılan İzmiRin EXPO sunumunun, beğenildiğini bildirdi.
     İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin EXPO 2020 adaylık sunumuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, BIE Genel Kurulunda başarılı bir sunum yapıldığını belirtti.
     Kocaoğlu, Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ, iş adamı Lucien Arkas ve Dr. Mehmet Öz, gerçekten çok güzel konuşmalar yaptılar. Film de beğenildi. O gün akşama kadar 10 civarı sunum dinledik. Bize gelen duyumlar ve delegelerden duyduğumuza göre, en iyi sunum bizimdi. İzmirin EXPO sunumu, BIE delegelerince beğenildi diye konuştu.
     EXPO Kanununun çıkmasının, İzmirin artısı olduğunu ifade eden Kocaoğlu, hükümet, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının, projenin arkasında olduğunu delegelere gösterdiğini vurguladı.
     Aziz Kocaoğlu, EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve iki üyenin istifasının olumsuz etkisinin BIE Genel Kurulunda görülüp görülmediğiyle ilgili soruya, Hayır, görülmedi cevabını verdi.
     İstifa eden Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestellinin görevlerine yeniden dönmesiyle ilgili soru üzerine Kocaoğlu, Benim o konuda bir düşüncem yok. Ben, bu işin birlik ve beraberlik içinde yürütülmesinden yanayım. Benim gönlümden geçen, üç arkadaşımızın geri dönüp devam etmesi. Şahsi kanaatimi soruyorsanız, isteğim, dileğim budur. Bu konuda karar verici konumda değilim. Onun dışında İzmire EXPOnun gelmesi için nerede durmam gerekiyorsa, orada durup katkıda bulunacağım diye konuştu.
     Kocaoğlu, EXPO Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini üstlenip üstlenmeyeceğiyle ilgili soruya ise Öyle bir şey zaten mümkün değil. Çalışma tempoma ve yaptığım göreve de uygun değil. Bu, çok zaman ayırmak isteyen bir iş. Bu yoğunluk içinde bu kadar projeyle, protokol göreviyle uğraşırken, bir de EXPO Yürütme Kurulu Başkanlığı yapmamız mümkün değil. Verilse bile bence kabul etmemek gerekir. Başka bir arkadaş, 24 saatini ayırabilecek bir arkadaşın çalışması gerekir yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER