İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu

İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu -İzmir Valisi Kıraç: -"Hükümetimiz, EXPO rüyasını gerçekleştirebilmemiz için 2020ye kadar bölgemize 50 milyar doların üzerinde yatırım yapma kararı aldı"


İZMİR (A.A) - EXPO 2020nin ev sahipliğine aday İzmir için bugün Uluslararası Sergiler Bürosunda (BIE) 3. sunum yapıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiyede hükümetin EXPO için 2020ye kadar bölgeye 50 milyar doların üzerinde yatırım yapma kararı aldığını söyledi.
     Defne Samyeli yönetiminde gerçekleşen sunumda söz alan Vali Kıraç, Türkiyenin, 1851den beri EXPOlara katılmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, "169 yıl sonra hedefimiz, EXPO 2020ye ev sahipliği yapma ayrıcalığını 3 kıtanın merkezindeki şehrimize götürebilmektir" dedi.
     İzmir kentinin son 6 ayda kaydettiği ilerlemelerle ilgili bilgi veren Kıraç, kent merkezine 8 dakikalık yürüyüş mesafesindeki alanın EXPO sonrasında Avrupanın en büyük kent içi parkına dönüştürülmesi kararı alındığını söyledi. Kıraç, "Hükümetimiz, EXPO rüyasını gerçekleştirebilmemiz için 2020ye kadar bölgemize 50 milyar doların üzerinde yatırım yapma kararı aldı" bilgisini verdi.
     Kentin tüm paydaşlarıyla ortak bir manifesto hazırlandığını ve bu manifestoyla İzmirin, gelecekte küresel bir sağlık merkezi olma iradesini ilan ettiğini kaydeden Kıraç, "Sağlıkyaşam vizyonumuzu genişlettik. Yenilenebilir enerji kaynakları ve organik tarım için yeni alanlar tanımladık. Komşumuz olan şehirleri EXPO amacımıza dahil ettik. Çevremizdeki 11 ilin valileri, belediye başkanları ve STK liderleri bir araya gelerek, İzmirin adaylığını destekleyen bir deklarasyon imzaladılar. Böylece 11 ilimiz EXPO için harekete geçmiş oldu" diye konuştu.
     İzmire entegre bir sağlık kampüsü inşa etme kararı alındığını kaydeden Kıraç, İzmirdeki 9 üniversitede 5 tıp fakültesi bulunduğunu hatırlattı ve İzmirdeki Üniversiteler Platformunun kentin adaylığına tam destek verme kararı aldığını söyledi.
     Lise ve ilkokul öğrencileri arasında EXPO temalı spor aktiviteleri ve yarışmalar başlatıldığını kaydeden Kıraç, gönüllü sayısının 170 bin kişiye ulaştığını belirtti.
     Kıraç konuşmasına şöyle devam etti:
     "İzmir, 8500 yıllık tarihinde birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Şimdi, EXPO 2020yi düzenleme onuruna sahip olabilmeyi her şeyden çok istiyor. Hepimiz, meşhur misafirperverliğimizle sizi karşılamaya hazırız. 160 yılı aşkın bir süredir EXPO fikrini desteklemiş bir ülkenin temsilcisi olarak sizleri şehrimizin Herkes için Sağlık vizyonunu desteklemeye davet ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."
    
     Muhabir: Paris
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER