İzmirin içme suyuna yeni arıtma

İzmirin içme suyuna yeni arıtma


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yeni içme suyu arıtma tesisini Bornova Kavaklıdere Köyüne kurulacağını açıkladı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gördes Baraj suyunu arıtarak Buca ve Bornova bölgesine dağıtacak yeni tesis için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.
     Kavaklıdere Arıtma Tesisi için proje ve kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan İZSU, tesisi kurmak için çalışmalara başladı.
     Açıklamada, kurulacak tesisin, Tahtalı Barajının suyunu arıtan Görecedeki arıtmadan sonra İzmirin ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi olacağı bildirildi.
     Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
     İçme Suyu Arıtma Tesisi, Bornova Kavaklıdere Köyünde 150 bin metrekarelik alanda kurulacak. Tesis günde 360 bin metreküp suyu arıtacak. 114 kilometrelik hat ile Kavaklıdere Arıtma Tesisi ve 2 deponun tamamlanmasıyla Gördesin arıtılmış suyu, çapları 1.8 ve 1.2 metrelik çelik borularla Bornova ve Buca depolarına ulaştırılacak ve bu merkezlerden kentin kullanımına sunulacak.
     Kavaklıdere Arıtma Tesisinin tamamlanmasıyla, 120 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gördes Barajından İzmire yılda 60 milyon metreküp su verilecek ve yılda 1 milyon kişinin su ihtiyacı karşılanacak. Geriye kalan 60 milyon metreküp su ise Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmaradaki 14 bin 890 hektarlık tarım arazisinin sulanmasında kullanılacak.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirin içme suyuna yeni arıtma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER