İzmir, altın kemanlı virtüöz Alexander Markovu

İzmir, altın kemanlı virtüöz Alexander Markovu ağırlayacak -Markov: Hem klasik, hem de rock müziği dinleyicilerini aynı konserde buluşturmak çok eğlenceli ve ilginç bir deneyim oluyor


İZMİR (A.A) - İzmir, 26. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında, dünyada tek olan altı telli altın kaplama kemanıyla ünlü virtüöz Alexander Markovu ağırlayacak.
     Festival mekanı olarak bu yıl ilk kez kullanılacak İzmir Ekonomi Üniversitesi Açık Hava Gösteri Merkezi, 20 Haziran Çarşamba akşamı farklı bir konsere ev sahipliği yapacak.
     ABDnin Ankara Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Ofisinin destek verdiği konserde, ünlü keman virtüözü Alexander Markov ve James Remington tarafından bestelenen Rock Konçerto izleyicinin karşısında olacak.
     Müzik türleri arasında köprü kuran, her dönemden klasik müzik ve rock hayranlarını kendisine çeken bu konserde, Markovun Remington tarafından tasarlanan, dünyadaki tek altın kaplama, altı telli elektro-kemanına, Erol Erdinç yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Festival korosu eşlik edecek.
     Konserde, şarkı sözlerini yazan Neal Coomer vokallerde dinlenebilecek.
     Konser öncesinde Tarihi Sigara Fabrikasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Markov, konserin ilk bölümünde klasik müzik eserlerini yorumlayacağını, ikinci bölümde ise son şeklini verdiği Rock Konçertoyu dinleyicilerle buluşturacağını söyledi.
     Türkiyede ilk konser verdiği İzmire 6 yıl sonra gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Markov, Rock Konçertonun her yaştan müzikseveri aynı etkinlikte bir araya getirmek amacıyla yazıldığını belirtti. Markov, Hem klasik, hem de rock müziği dinleyicilerini aynı konserde buluşturmak, çok eğlenceli ve ilginç bir deneyim oluyor dedi.
     Tüm konserlerde seyirciden olumlu tepki aldığını söyleyen Markov, kısa süre önce New York Carnegie Hallda verdiği konserin ardından, yaşlı bir kadının kendisine, Bugüne dek hep klasik müzik dinledim, hayatımda ilk kez rock müziği sevdim dediğini, bu sözlerle yaptığı çalışmanın amacına ulaştığını kaydetti.
     Müzik türleri yok aslında, iyi müzik ve kötü müzik var diyen Markov, müzik türleri arasındaki etkileşimin sadece ilginç bir deneyim olmadığını, aynı zamanda farklı yaş gruplarından, farklı beğenilere sahip bireyleri de bir araya getirdiğini belirtti.
     Markov, izleyicileri dünyada tek olan, keman ile gitar arasında bir tınıya sahip özel kemanıyla buluşturmak için sabırsızlandığını söyledi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber İzmir, altın kemanlı virtüöz Alexander Markovu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER