İzmir Arkeoloji Müzesinde elektronik rehber uygulaması

İzmir Arkeoloji Müzesinde elektronik rehber uygulaması başladı


İZMİR (A.A) - İzmir Arkeoloji Müzesinde elektronik rehber uygulaması başladı.
     AB ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı-Müzeler Bileşeni kapsamında desteklenen Elektronik Müze Rehber Sistemi Projesi, düzenlenen kapanış etkinliğiyle sona erdi.
     İzmir Arkeoloji Müzesinde düzenlenen toplantıda konuşan Müze Müdürü Mehmet Tuna, başta Konak Kaymakamlığı olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür ederek, şubat ayında yapılan toplantıyla başlayan projenin son derece başarılı şekilde yürütüldüğünü, süreç içinde müzenin logosunun oluşturulduğunu ve proje ortağı Trier Ren Eyalet Müzesinin de katkısıyla müzenin üç bölümü için elektronik rehberler hazırlandığını söyledi.
     Yetişkinler için Türkçe, İngilizce ve Almanca ve Türkçe işaret dilinde 60ar dakikalık rehber hazırlandığı bilgisini veren Tuna, 10 yaş üzeri çocuklar için de 30 dakikalık ikinci bir rehberin kullanılacağını belirtti.
     İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de bir yıla yakın süredir devam eden projede sona gelindiğini, projenin dikkatle ve titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, Ben bugünü projenin sonlanması olarak görmüyorum, yeni projelerin ve uygulamaların kapısının açıldığını düşünüyorum diye konuştu.
     Ediz, özellikle AB fonlarından da yararlanılan, yabancı ülkelerden ortaklar içeren projelerin alanda çalışanların ufkunu açtığını, aynı zamanda da Türkiyenin kültür varlıkları ve zenginliğinin tanınmasına katkı sağladığını söyledi.
     Toplantıda, daha sonra Proje Koordinatörlüğünü üstlenen Tuğba İdikut Oysal ile Trier Ren Eyalet Müzesi yetkilileri Johanna Lichtenberg ile Katharina Ackenheil yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı.
     Projenin 140 bin Avro bütçesinin yüzde 80inin ABnin hibe desteği olduğu, yüzde 18,5lik kısmının Müze Müdürlüğü, yüzde 1,5inin ise Ren Eyalet Müzesi tarafından karşılandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Arkeoloji Müzesinde elektronik rehber uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER