İzmir Bölge Planı

İzmir Bölge Planı -İzmir Valisi Cahit Kıraç: Bölge planı, ortak bir gelecek için ortak aklı temsil eder. İzmir için üreten, çalışan, düşünen kesimlerin bu çalışmanın içinde olması çok önemlidir


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir için üreten, çalışan, düşünen tüm kesimlerin İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları içinde olmasının önemli olduğunu söyledi.
     İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlanacak olan 2014-2023 İzmir Bölge Planı bilgilendirme toplantısında konuşan İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, bölge planlarının ortak bir gelecek için ortak aklı temsil ettiğini belirtti.
     İzmir Bölge Planının kamu, özel sektör, sivil toplum arasındaki iletişimi, koordinasyonu, işbirliğini, ortak çalışma kültürünü artırmaya hizmet ederek, yerel potansiyeli harekete geçireceğini dile getiren Kıraç, toplumun tüm kesimlerinin planın hazırlık aşamasında yer almasını istediklerini kaydetti.
     Plan çerçevesinde mevcut durum tespitinin yapıldığını anlatan Kıraç, şöyle konuştu:
     Eğitimde inovasyon, beceri geliştirme, istihdamın artırılması ve dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılık temel plan yaklaşımımız olacak. Yenilik, girişimcilik ve kümelenme ise temel kalkınma araçlarımız. Bölge planı, ortak bir gelecek için ortak aklı temsil eder. İzmir için üreten, çalışan, düşünen kesimlerin bu çalışmanın içinde olması çok önemlidir.
    
     -EXPO Türkiye projesi-
    
     İzmirin EXPO 2020 adaylığının İzmir için kalkınma hamlesi oluşturacak önemli bir fırsat olduğuna dikkati çeken Kıraç, EXPOnun Türkiyenin bir bütün halinde ele aldığı proje haline dönüştüğüne işaret etti.
     Haziran ayında Pariste EXPO sunumunu yapacaklarını belirten Kıraç, eylül ayında ise tüm EXPO delegelerinin katılımı ile İzmirde sempozyum düzenleyeceklerini, kasım ayında da oylamanın yapılacağını hatırlattı. Kıraç, 2023e kadar 10 yıllık süre için yapılacak bölge planı, EXPO gibi organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğimiz ile ilgili de öngörüler taşıyabilir diye konuştu.
     İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can da İzmir Bölge Planının açık kürsü gibi her kesimin katılımına ve görüşüne açık olacağını söyledi. Plan için yereldeki kamu ve özel sektörün ortak çalışması gerektiğini belirten Can, Bu süreçte toplumun her kesiminden katkı almak çok önemlidir. Türkiyenin 2023 hedeflerine varmak için planları ortaya koyarak hep beraber çalışacağız dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Bölge Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER