İzmir Enternasyonal Fuarına yoğun ilgi

İzmir Enternasyonal Fuarına yoğun ilgi -Gelecek yıl 82. kez gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarına partner ülke ve onur konuğu il olmak için başvurular bu yıl erken başladı -İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs:


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - İzmir Fuarcılık AŞ (İZFAŞ) Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, gelecek yıl 82. kez gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarına (İEF) partner ülke ve onur konuğu il olmak için yapılan başvuruların erken başladığını bildirdi.
     Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen 81. İEFde kente fuar coşkusunun yeniden kazandırılması ve genç neslin fuarı sahiplenmesi anlamında önemli sonuçlar alındığını, yabancı delegasyon katılımında da son yılların en yoğun ilgisine şahit olduklarını söyledi.
     İEFnin farklı ülkeler ve illerin kültürünü fuar ziyaretçilerine aktarmak amacıyla partner ülke ve onur konuğu il uygulamalarını yaptıklarını belirten Örs, şöyle konuştu:
     1992 yılından bu yana düzenlediğimiz onur konuğu ülke uygulamasını 2011 yılı itibarıyla partner ülke olarak sürdürüyoruz. Fuara, firmaları, tarihi turistik zenginlikleri, dansları ve damak tatlarıyla katılan partner ülkeler etkin bir tanıtım yapma imkanına kavuşuyor. Geçen yıl Avusturya, bu yıl da Latin Amerika ülkelerinin partner olduğu fuar için gelecek yıla Lüksemburg ve Sri Lankadan partner ülke teklifi aldık. Ayrıca sözlü talepler de bulunuyor. Başvurular genelde fuardan bir süre önce olurdu. Geçen yıllara göre ilginin arttığını gözlemliyoruz. Aynı süreç, onur konuğu kentlerde de yaşanıyor. 2005 yılından bu yana uygulanan onur konuğu kent uygulamasında da geçen yıl Gaziantep, bu yıl Denizli seçilmişti. 2013 yılındaki fuar için bize yazılı olarak Sinop ve Malatyadan talep geldi.
     Kendilerine yapılan başvuruların fuardan birkaç ay önce belirlendiğini, bunun katılımcıların yeteri kadar hazırlanamamasına neden olduğunu dile getiren Örs, 82. İEF için partner ülke ve onur konuğu ili yıl sonuna kadar seçeceklerini ifade etti.
    
     -EXPOya özel fuar-
    
     EXPO 2020nin hangi kentte yapılacağının Kasım 2013de belirleneceğine dikkati çeken Örs, kentin kaderini belirleyecek bu seçim sürecine destek sağlamak için 82. İzmir Enternasyonal Fuarında EXPOya yönelik özel etkinlik ve temaların planlanacağını vurguladı.
     Gelecek yıl yapılacak fuarla ilgili çalışmaların devam ettiğini, Herkes İçin Sağlık temasının üzerinde durduklarını dile getiren Örs, ayrıca İzmirin EXPO adaylığı kapsamında BİE delegelerinin katılımıyla bir uluslararası sempozyum düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmir Enternasyonal Fuarına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER