İzmir Milli Kütüphanesi 100. yaşını

İzmir Milli Kütüphanesi 100. yaşını Bir İzmir Rüyası 2 gösterisiyle kutladı


İZMİR (A.A) - İzmir Milli Kütüphanesi, kuruluşunun 100. yılını Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde düzenlenen Bir İzmir Rüyası 2 gösteresiyle kutladı.
     Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte İzmirliler, kuruluşundan bu yana kentin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan şair ve bestecilerin eserlerinden, Yılmaz Karakoyunlu tarafından derlenen bir seçki dinleme fırsatı buldu.
     Genel Sanat Yönetmenliğini Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkayanın üstlendiği gösteride, orkestrayı Cemil Günçer yönetirken, şiirleri Milli Kütüphane Müdürü Ulvi Puğ ve Özlem Çağlayan seslendirdi.
     Gösteride, Tangodan Klasik Müziğe, Türk Sanat Müziğinden Anadolu ezgilerine kadar müziğin her türü, Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirildi. Türküleriyle geceye renk katan Bedia Akartürk, izleyiciden büyük alkış aldı.
     Gece, izleyicilerin gösteriye katılanlarla birlikte seslendirdiği İzmirin Kavakları türküsü ve 10. Yıl Marşı ile sona erdi.
     İzmirde bir grup aydın tarafından, 1912 yılında kurulan Milli Kütüphane, kuruluşunun 100. yılını 1 hafta sürecek etkinliklerle kutluyor. Bir İzmir Rüyası 2 isimli gösteri, 12 Ekim Cuma akşamı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesinde, yeniden sanatseverlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İzmir Milli Kütüphanesi 100. yaşını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER