İzmir Valisi Kıraç:

İzmir Valisi Kıraç: İzmir yabancı yatırımlara ev sahipliği konusunda öne çıkan şehirlerden biridir


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmirin yabancı yatırımlara ev sahipliği konusunda öne çıkan şehirlerden biri olduğunu söyledi.
     Vali Cahit Kıraç, Çin Halk Cumhuriyeti Jıangsu Eyalet Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Shi Taifeng ve beraberindeki heyeti kabul etti. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından organize edilen görüşmeye Çinin Jiangus eyaletinin sektör temsilcileriyle, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat ve İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan katıldı.
     İzmir ve Jıangsu eyaletinin kardeş şehir olduğunu ve iki şehir arasında iş birliği protokolünü imzalandığını hatırlatan Vali Kıraç, projelerin hızla hayata geçirilmesi için teknik düzeyde görüşmeler yürütüldüğünü söyledi. Çinin dünyanın en önde gelen ekonomilerinin başında geldiğini vurgulayan Vali Kıraç, şunları söyledi:
     Bizde Çinin yatırım yapabileceği yerlerden birinin de İzmir olacağını kendilerine ilettik. Kendilerini İzmire yatıma davet ettik. İzmir yabancı yatırımlara ev sahipliği konusunda öne çıkan şehirlerden biridir. Uluslararası yatırım çalışmalarında dikkat edilen en önemli unsur kara, deniz, hava ve kara ve demiryolu ulaşımıdır. Yetkililere bu konuda İzmirin üstünlükleriyle, kentsel dönüşüm ve alt yapı yatırımlarını anlattık. Turizm, eğitim ve sağlık alanında rahatlıkla işbirliği yapabileceğimizi ve iki ülke arasındaki ithalat ve ihracat hacminin artması gerektiğini ilettik. Teknik düzeyde görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmeler bu açıdan büyük önem taşıyor. Bu görüşmelerin kısa zamanda fiiliyata geçmesini arzuluyoruz.
     EXPO konusunda başkan sıfatıyla bilgilendirmeler yaptığını belirten Vali Kıraç, destek sözü aldıklarını sözlerine ekledi.
     Çin Halk Cumhuriyeti Jıangsu Eyalet Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Shi Taifeng ise İzmir ziyaretinin başarılı olduğunu söyledi. İzmirin harika bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Taifeng, İzmire misafirperverliği ve içtenliği nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bu toplantı iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok verimli geçti. İşbirliği için el ele vermeye devam edeceğiz. Kardeş şehir anlaşmamız gelecekteki çalışmalarımıza dayanak oluşturacaktır. EXPO yarışında da İzmire başarılar diliyorum dedi.
     Vali Cahit Kıraç, Shi Taifenge bolluk ve bereketin simgesi olduğunu ifade ettiği porselenden yapılan bir nar figürü hediye etti. Taifeng ise Vali Kıraça üzerinden turizm kentlerinin resimlerin bulunduğu bir porselen tabak sundu.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER