İzmir ve Manisadaki suç örgütüne yönelik

İzmir ve Manisadaki suç örgütüne yönelik operasyon -Çete üyelerinin "tertip" yalanıyla güven kazandıktan sonra dolandırdıkları kişileri, askerlerden para karşılığı satın alınan hatıra defterlerinden buldukları ileri sürüldü -40 kişi


İZMİR (A.A) - İzmir ve Manisada suç örgütüne yönelik operasyonunda yakalanan çete üyelerinin, "tertip" yalanıyla güven kazandıktan sonra dolandırdıkları kişileri, askerlerden para karşılığı satın alınan hatıra defterlerinden buldukları ileri sürüldü.
     İzmir ve Manisada, "gömü buldukları" yalanıyla kandırdıkları kişileri yaklaşık 1 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 40 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.
     "Tertip" adı verilen operasyonla çökertilen suç örgütü üyelerinin, askerlerden hatıra defterlerini para karşılığında satın aldığı, dolandıracakları kişileri defterlerdeki telefon numaralarından seçerek "tertip" yalanıyla aradıkları iddia edildi.
     Telefon ettikleri vatandaşlara kazı yaparken, tünel kazarken ya da tarla sürerken gömü bulduklarını söyleyen çete üyelerinin, gömüyü değerinin çok altında satarak ellerinden çıkaracaklarını belirtip bu kişileri dolandırdıkları belirlendi.
     İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından İzmir ve Manisadaki 3 ayrı dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonuna 170 ekip ve 600 personel, özel harekat polisleri ve polis helikopteri katılmıştı.
     Eş zamanlı 70 adrese yapılan baskında, 2si kadın 40 kişi gözaltına alınmış, yakalananlar arasında şebekenin elinde bulunduğu iddia edilen ve sahte altınları ürettiği belirtilen kuyumcu M.A.Y. de yer almıştı.
     Aramalarda ise yaklaşık 5 bin adet sahte Reşat altını, 20 bin lira, altın yapımında kullanılan 40 kilo hammadde, 2 tabanca, 2 tüfek, çok sayıda askerlik hatıra ve adres defteri, cumhuriyet altınları, sahte heykeller ve esrar ele geçirilmişti.
     Soruşturma aşamasında, 46 kişinin aynı yöntemlerle toplam 1 milyon lira dolandırıldığı öğrenildi.
     Öte yandan, polisin çete üyelerine yönelik yaptığı operasyona ait kamera görüntüleri ortaya çıktı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İzmir ve Manisadaki suç örgütüne yönelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER