İzmirli EXPOdan habersiz

İzmirli EXPOdan habersiz -Kent Konseyleri Birliği dönem sözcüsü Erten: "İzmirliler EXPO ile ilgili yeterli bilgiye sahip değil"


İZMİR (A.A) - İzmir Kent Konseyleri Birliği dönem sözcüsü Metin Erten, 1-10 Nisan tarihleri arasında İzmir genelinde bin 786 kişi ile yüz yüze görüşme usulüyle "EXPO 2020" başlıklı anket çalışması yaptıklarını belirterek, "Anketle ilgili genel olarak söyleyebileceğimiz şey, İzmirlilerin EXPO ile ilgili yeterli bir bilgiye sahip olmadıklarının görülmesidir" dedi.
     Erten, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi Lokalinde düzenlediği basın toplantısında, birliğin gerçekleştirdiği "EXPO 2020" anketi sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.
     Dünyanın en büyük uluslararası etkinliklerinden biri olarak kabul edilen EXPO 2020nin halka tanıtılması için gerekli çalışmaların yapılmadığını ileri süren Erten, durum tespiti için anket çalışması yaptıklarını söyledi.
     Erten, anketin, halkın yaklaşık yüzde 57sinin EXPOnun anlamını bilmediğini, yüzde 76sının ise EXPO ile ilgili bir çalışmaya rastlamadığını gösterdiğini ifade etti.
     Katılımcıların yarısının logoyu, sloganı ve nerede yapılacağını bilmediğini belirten Erten, yüzde 71nin ise EXPOnun gelmesi halinde İzmirin kalkınacağını düşündüğünü aktardı.
     1-10 Nisan tarihleri arasında İzmir genelinde bin 786 kişi ile yüzyüze görüşme usulüyle anket yaptıklarını ifade eden Erten, şunları söyledi: "Anketle ilgili genel olarak söyleyebileceğimiz şey, İzmirlilerin EXPO ile ilgili yeterli bir bilgiye sahip olmadıklarının görülmesidir. Yeterli bilgiye sahip olmamak, yeterli desteği sağlayamamak anlamına gelmektedir. EXPO çalışmasını yürütenler, Halk çalışmalardan haberdar diyordu ancak anket halkın içeriğe ilişkin bilgi sahibi olmadığını gösterdi."
     İzmir Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Ferdan Çiftçi ise anketin EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesinin heyecanının eksik olduğunu gösterdiğini söyledi. Çiftçi, "Anket sonuçları İzmirlinin EXPOya sahip çıkması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Böyle giderse EXPOyu kazanamayacağımızı düşünüyorum" dedi.
    
     Muhabir: Hasan Tosun
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirli EXPOdan habersiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER