İzmitte 4 ton atık pil toplandı

İzmitte 4 ton atık pil toplandı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesince 6 ayda 4 ton atık pil toplandığı belirtildi.
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün İzmitte başlattığı, ambalaj atıkları, atık yağdan biyodizel üretimi, atık pil, e-atıkların toplanması ve ömrünü tamamlamış lastiklerin ayrı toplanması gibi çevre projeleri kapsamında, 4 ton atık pil toplandı.
     Atık pillerin ayrı toplanarak, doğaya vereceği muhtemel zararların önüne geçildiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Doğal yaşama ve insanlara zararlı ağır metalleri içinde (cıva, kadmiyum gibi) barındıran atık piller, ayrı toplanarak çevreye olan zararların önüne geçiliyor. Doğaya bırakılan bir pilin ortalama yok olma süresinin 300 yıl olduğunu göz önünde bulundurursak, atık pillerin çevreye atılmasıyla gelecek nesillerin doğal bir yaşamda yaşamalarının tehlikeye girdiğini görürüz. Atık pillerin sinir sistemine mide rahatsızlıklarına, akciğer yetmezliği, kansızlık gibi bir çok hastalığa da sebep olur.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmitte 4 ton atık pil toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER