İzmitte dilenci operasyonu

İzmitte dilenci operasyonu


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında dilenen kişilere idari işlem yapıyor.
     Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgeleri mesken tutan dilenciler hakkındaki şikayetleri değerlendiren zabıta ekiplerinin, Fethiye Caddesi Dörtyol Mevkisinde dilendiğini tespit ettikleri bir kişi hakkında işlem başlattığı bildirildi.
     Kabahatler Kanununun 33. maddesi uyarınca dilenen kişiye 88 lira idari para cezası veren ekipler, dilencinin üzerindeki paraya el koydu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, ilçe merkezindeki dilenci sayısının artış gösterdiğini söyledi.
     Denetimlerin süreceğini ve taviz verilmeyeceğini ifade eden Ergin, Halkımızın vicdani duygularını sömürmeye çalışarak kazanç sağlamaya çalışan, gerçekte herhangi bir yerde çalışarak gelir sağlayabilecek durumda olmalarına rağmen, dilenciliği gelir kapısı olarak benimseyenlere göz açtırmamaya kararlıyız dedi.
     Vatandaşların dilencileri 153 ya da 318 00 20 numaralı telefonu arayarak bildirmesi istendi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmitte dilenci operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER