İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -2 yılda 33 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesinin 2 yılda 33 bin öğrenciye çevre eğitimi verdiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan uygulama okulların açılmasıyla tekrar başladı.
     İzmitte okullara tek tek gidilerek öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi hedeflenirken, 2010 yılından bu yana 33 bin öğrenciye çevre eğitimleri verildi.
     Saraybahçe İlkokulu, Akçakoca İlkokulu, Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Ulubatlı Hasan İlkokulunda 1. 2. ve 3.sınıfta okuyan 600 öğrenciye verilen eğitimde çevrenin önemi anlatılarak ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık piller ve bitkisel atık yağlar konusunda önemli bilgiler anlatıldı.
     Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği eğitimi İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden Elektronik Haberleşme Teknikeri Beyza Balık ile Kocaeli Üniversitesi Çevre Kulübü öğrencileri verdi.
     Eğitimler sonunda öğrencilere konuyla ilgili broşürler de dağıtılıyor.
    
     -İzmit Belediye Başkanı Doğanın mahalle gezisi-
    
     İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Serdar Mahallesindeki çalışmaları inceledi.
     Doğan, mahalle inceleme gezisinde tespit edilen eksikliklerin giderildiğini ve yeni çalışmaların başlatıldığı bilgisini verdi.
     Sorunların öncelik sırasına göre çözüldüğüne dikkati çeken Doğan, Serdar Bayırı Sokak ile Girgin Sokak ve Reyhan Sokak arasındaki bağlantılarını sağlayan beton merdivenleri tamamladık. Orkide, Mine, Serdar Bayırı, Menzil ve Karaca Sokakta beton merdiven yapımlarını tamamladık. Menzil Sokakta 180 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde perde beton, Karaca Sokakta 120 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde perde beton yaptık dedi.
     Doğan, Serdar Mahallesi Serdar Bayırı Sokakta bulunan bazı yerlerde daralan yolun genişletilmesi için çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER