İzmitten kısa...kısa...

İzmitten kısa...kısa... -Masal Saati etkinliğine geçen yıl bin 610 çocuk katıldı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi tarafından tarihi Saatçi Ali Efendi Konağında ana okullarına yönelik başlatılan masal saati etkinliğine geçen yıl bin 610 çocuğun katıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl büyük ilgi gören masal saati etkinliğinin bu sene de haftada 2 gün olarak devam ettiği, geçen yıl bin 610 çocuğun etkinliğe katıldığı ifade edildi.
     Anaokulu öğrencilerinin, tarihi konakta masalcı teyze dedikleri Nuray Üsteden çeşitli masalları dinlemenin yanında çeşitli etkinliklerde bulundukları kaydedildi.
    
     -Gölkaypark
    
     Çayırköy yakınlarındaki Gölkaypark tesislerinden 3 yılda 13 bin 727 kişinin yararlandığı bildirildi.
     2010 yılında 494 kişi, 2011 yılında 4 bin 653 kişi ve 2012 yılında da 8 bin 580 kişi Gölkayparkta kablolu su kayağı, kano ve deniz bisikletinden yararlandı.
     Gölkaypakta 12-18 yaş arasında 455 öğrenciye ücretsiz eğitim de veriliyor.
    
     -Hurda araç uyarısı
    
     İzmit Belediyesi, hurda araç sahiplerinin araçlarını mahallede bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yol kenarlarına, boş alanlara, kaldırımlara bırakılan hurda araçların çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği ifade edilerek, bu güne kadar kullanım ömürlerini tamamlamış ve yasal olarak hurdaya ayrılmış 187 adet aracın mahalle aralarından alınıp hurdalık alanlara götürüldüğü bildirildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     Özellikle sıcak yaz günlerinde mikropların üreme alanına dönüşen hurda araç sahiplerinden araçlarını bulundukları yerlerden kaldırmalarını istiyoruz. Çünkü bu tür araçların mahalle aralarında bulundurulması yasak. İzmit Belediyesi olarak hurdaya çıkmış araçları hiçbir ücret almadan çekiyoruz. Hurda araç sahipleri belediyemizin 444 41 00 veya 318 00 77 numaralı telefonlarını arayarak yardım isteyebilirler. Araçlarını çekmemekte ısrar edenler hakkında yasal işlem yapılarak en az 180 lira para cezası kesiliyor.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa...kısa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER