İzmit Belediye Başkanı Doğan:

İzmit Belediye Başkanı Doğan: -Yasa gereği mecburen Belsa Plazanın yönetimini üstleniyoruz, şahsen belediye olarak yönetimde yer almak istemiyorum


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yasa gereği Belsa Plazanın yönetimini üstlendiklerini belirterek, yönetimde yer almak istemediklerini söyledi.
     Gölkayparktaki kahvaltıda Belsa Plaza esnafıyla bir araya gelen Doğan, burada yaptığı konuşmada, İzmiti cazibe merkezi yapacaklarını ifade ederek, bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını bildirdi.
     Gölkaypark, Kültür Tepesi, Tarih Koridoru ve Cephanelik Stadının belediyeyi hedeflerine götürecek önemli projeler olduğuna dikkati çeken Doğan, İzmitin sağlık, tarih ve turizm kenti olması yolunda önemli adımlar attıklarını anlattı.
     Kenti güzelleştirerek esnafın kazancının artmasını sağladıklarını vurgulayan Doğan, sözlerine şöyle devam etti:
     Sokak iyileştirmeleri, Belsa Plaza ve çevresinin düzenlenmesi bunlara örnek olarak gösterilebilir. 5 milyon lirayı bulan Belsa Plaza ve çevresi, projesi bölgedeki esnaflar için çok önemlidir. 1 milyon 200 bin lirayı sadece Belsanın güzelleşmesi için harcıyoruz. Bunlar göz ardı edilmesin. Bu çalışmalarımızda esnaflardan da bize destek olmasını bekliyoruz. Çalışmalarla kazanan Belsa Plaza ve çevresindeki esnaflar olacaktır. Belsa Plazada 634 dükkan var. Her iki blokta da belediyemize ait iş yeri sayısı 189dur. 15 dükkanı daha satacağız.
    
     -Belsa Plaza ile ilgili kararı verecek olan esnaflardır-
    
     Yasa gereği Belsa Plazanın yönetimini üstleniyoruz, şahsen belediye olarak yönetimde yer almak istemiyorum. Toplanın, karar verin, biz yönetimde yer almayalım. Belsa Plaza ile ilgili kararı verecek olan esnaflardır.
     Doğan, esnafın önünde iki seçenek bulunduğunu dile getirerek, şunları bildirdi:
     Belsa Plazadaki soruna artık neşter vurulmalı. Bu konuda karar verici olan esnaflardır. Ya yönetimi devralacaklar ya da eskisi gibi sorunlar devam edecek. Biz yönetimde olma taraftarı değiliz. Kanuni zorunluluktan yönetimde varız. Radikal bir karar alın ve genel kurulda yönetimi devralın. Belediye olarak birikmiş borcumuzu öderiz fakat yasa gereği sadece ana parasını verebiliyoruz, faizi ödememiz mümkün değil.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmit Belediye Başkanı Doğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER