İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Ülkemizde, bizim insanımızın ürettiği malları kullanırsak hem ülkemiz insanı, kazanır hem de ülke ekonomisi canlanır


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ülkemizde, bizim insanımızın ürettiği malları kullanırsak hem ülkemiz insanı kazanır hem de ülke ekonomisi canlanır dedi.
     Doğan, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tutumlu olmanın kesinlikle cimrilikle karıştırılmaması gerektiğini belirterek, kültürlerinde tutumlu olmanın, var olanı korumanın ve ileriye dönük yatırım yapmanın tüm dönemlerde öğütlendiğini kaydetti.
     Çocuklara tutumlu olmanın faydalarının öğretilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, Çocuklarımıza tutumlu olmanın sadece kişisel para veya malla olmayacağını, bulundukları her yerin, okudukları okulun elektriğini, suyunu kendi malları gibi korumaları gerektiğini öğretmeliyiz. Ders araçlarını, harçlıklarını, elbiselerini tutumlu kullanmayı, gereksiz lambayı söndürmeyi, boşa akan musluğu kapatmayı öğrenen, tasarruf yapmayı öğrenen çocuklarımız, bu alışkanlıklarını büyüyünce de devam ettirir ifadesini kullandı.
     Doğan, çocuklara aşılanması gereken bir başka konunun da yerli malı kullanımı olduğunu vurgulayarak, şunları bildirdi: Ülkemizde, bizim insanımızın ürettiği malları kullanırsak hem ülkemiz insanı kazanır hem de ülke ekonomisi canlanır. Çocuklarımızın kendi üretimimiz olan malları kullanmalarını sağlamalıyız.
    
     -Mimar Sinan Cami lokali açıldı
    
     İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesindeki Mimar Sinan Camisine yaptırılan lokalin açılışı yapıldı.
     Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, camilerin eğitim yerleri olduğunu belirterek, İzmitte belediye olarak camilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.
     Mimar Sinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selahattin Üner ise Belediye Başkanı Doğandan her zaman destek gördüklerini dile getirerek, Yapılan hizmetlerin değeri bizim için çok büyük. Camilerimize birbirinden güzel hizmetler kazandıran başkanımızı kutluyoruz ve hizmetlerinin devamını bekliyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından, açılışa katılan vatandaşa yemek verildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER