İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Açıkgöz: Başta okullar olmak üzere kamu kurumları ve evlerden her gün çok sayıda elektronik atık topluyoruz


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Başta okullar olmak üzere kamu kurumları ve evlerden her gün çok sayıda elektronik atık topluyoruz dedi.
     Açıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, gelişen teknolojinin elektronik atık miktarını her geçen gün arttırdığını belirtti. Elektrik ve elektronik teknolojisinde her geçen gün büyük bir gelişme yaşandığını ifade eden Açıkgöz, teknolojinin gelişmesiyle yeni ürünlerin piyasaya çıktığını ve eski ürünlerin atıl vaziyette kaldığını dile getirdi.
     Açıkgöz, Türkiyede teknolojisi eskiyen ürünlerin ancak yüzde 1inin toplanabildiğini, geri kalan ürünlerin çöpe atıldığını vurgulayarak, Çöpe giden her elektronik atığın suyu, havayı, toprağı kirlettiğini söyledi.
     Elektronik atıkların içinde bulunan civa, plastik, ağır metallerin çevre için felaket anlamına geldiğine dikkat çeken Açıkgöz, İzmit Belediyesi olarak bu duruma engel olabilmek için 2,5 yıldan beri elektronik atıkları toplayarak bunların geri dönüşümünü sağladıklarını aktardı.
     Şimdiye kadar 45 bin kilogram elektronik atık topladıklarını belirten Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Türkiyedeki elektronik atıkların toplanabilirlik oranının 5 yıl içinde yüzde 3e çıkartılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Bu konuda başta belediyeler olmak üzere her kesime büyük görev düşüyor. Halen elektronik atıkları toplayıp bunların geri dönüşümünü sağlayan belediye sayısı o kadar az ki İzmit Belediyesinin bu alandaki çalışmaları bir çok belediyeye örnek olmaktadır. Başta okullar olmak üzere kamu kurumları ve evlerden her gün çok sayıda elektronik atık topluyoruz.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER