İzmit Körfezinde balık bolluğu

İzmit Körfezinde balık bolluğu -Denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından İzmit Körfezinde yaşanan lüfer ve çinekop bolluğu olta balıkçılarının yüzünü güldürüyor


KOCAELİ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denizlerde avlanmaya yeni standartlar getirmesinin ardından, İzmit Körfezinde yaşanan lüfer, çinekop ve sarıkanat bolluğu, amatör olta balıkçılarının yüzünü güldürüyor.
     Marmara Denizindeki bazı alanlara gırgırla avlanmaya yasak getirmesiyle uzun aradan sonra İzmit Körfezinde yakalanan lüfer, çinekop ve sarıkanat balığı, özellikle amatör olta balıkçılarını heyecanlandırdı.
     Karamürsel ilçesinde, sandaldan ve kıyıdan olta atan balıkçılar evlerine boş dönmüyor. Karamürsel sahilinde oltayla balık tutan Ali Rıza Kunuk, daha önce lüfer, sarıkanat ve çinekopu İzmit Körfezinde tutmayı hayal bile edemediklerini söyledi.
     Gırgırla avlanmanın yasaklanmasıyla birlikte, İzmit Körfezine çeşitli balıkların girmeye başladığını ifade eden Konuk, Lüfer, çinekop, sarıkanat, kırlangıç, mırmır ve minekop gibi balıkları artık oltalarla tutmaya başladık. Bu da benim gibi olta balıkçılarını mutlu ediyor dedi.
    
     Muhabir: Melih Palas / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Körfezinde balık bolluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER