İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş:

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu, yeni atanacak üyelerle görevine devam eder, istifaların alacağımız oylar üzerinde bir etkisi olmaz


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi başkanı ve iki üyenin istifalarının adaylık sürecini etkilemeyeceğini belirtti.
     İzmir Ticaret Odasının Aylık Olağan Meclis Toplantısında EXPO sürecini değerlendiren Demirtaş, Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ile komite üyeleri Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestellinin istifalarının üzücü olduğunu ifade etti.
     Demirtaş, Böyle bir olay olsun istemezdik ama istifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Şimdi yeni atanacak üyeler ile Yürütme Kurulu görevine devam edecek. EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu, yeni atanacak üyelerle görevine devam eder, istifaların alacağımız oylar üzerinde bir etkisi olmaz. O nedenle umutsuzluğa kapılmaya gerek yok diye konuştu.
     Oda olarak hiçbir mevki beklentisi olmadan EXPO için çalışmaya devam ettiklerini, son olarak Dünya Afrika Günü kapsamında İzmirde bir zirve organize ettiklerini anlatan Demirtaş, toplantıya katılan 15 Afrika ülkesi temsilcinin EXPO yarışında İzmiri destekleyeceğini açıkladıklarını kaydetti.
     Meclis toplantısında oda yönetim kurulu üyeleri Necmi Çalışkan, Erkan Güldoğan, Hüseyin Payzın, üyeliği daha önce düşürülen Fatih Dalana disiplin kurulunun önerdiği uyarı cezası verilmesi konusu görüşüldü, uyarı cezası verilmesine gerek olmadığına karar verildi.
     Konuyla ilgili görüşünü dile getiren Demirtaş, Maksat hasıl olmuştur. Disiplin kurulunun önerdiği gibi uyarı olmuştur. Gereken uyarı yapılmıştır. Bunun için ayrı bir ceza vermeye gerek yok. Cezanın verilmemesini talep ettik dedi.
     Demirtaş, kendisinin bu tartışmalarla bir kavganın içine çekilmeye çalışıldığını, bu oyuna gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.
     (TLA-MED-ZK)
<< Önceki Haber İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER