Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü -Bingöl Valisi Güvençer: Jandarmanın çalışmaları gıpta ile izlenmektedir


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Jandarma Genel Komutanlığının 173. kuruluş yıl dönümü kutlandı.
     Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törende, Basında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı filminin gösteriminden sonra konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, 173 yıldır gücünü ve sevgisini milletten alan jandarmanın çağın gerisinde kalmayarak, demokratik sistem içinde kendini sürekli geliştirdiğini belirtti.
     Jandarmanın, gelişen çağın, gelişen ve değişen ihtiyaçları çerçevesinde üstün bir uyum sağlayarak bilimsel, insan haklarına dayalı, demokratik sistem içerisinde kendini sürekli geliştirdiğini anlatan Vali Güvençer, Jandarmanın çalışmaları gıpta ile izlenmektedir. Vatan uğruna yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaparak canını veren şehitlerimize ve yakınlarına rahmet ve şükranlarımı sunuyorum dedi.
     İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu da konuşmasında, jandarmanın tarihi ile hizmet ve görev anlayışı konularına değindi.
     Jandarmanın 1839 yılından bu yana terörle mücadele başta olmak üzere yasal mevzuatın kendisine verdiği görevleri en zor şartlarda yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu belirten Albay Celepoğlu, Bu vizyon ışığında günümüzün güvenlik ortamında vatandaşın jandarmaya ne şekilde yardımcı olacağı anlayışı yerine, jandarmanın halka nasıl yardımcı olabileceği anlayışını benimsiyoruz. Bu kapsamda toplumun güvenliğini destekleyen jandarma konseptini benimseyen jandarma, Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir gücü ve teminatıdır diye konuştu.
     Törende, yapılan konuşmaların ardından terörle mücadele kapsamında gösterdikleri başarılardan dolayı Genelkurmay Başkanlığı tarafından üstün cesaret ve feragat madalyası ve şerit rozeti ile ödüllendirilen 4 personele madalyaları, jandarma konulu şiir yarışmasında birinci olan Arakonak İlköğretim Okulu Öğrencisi Berivan Özdoğana da ödülü verildi.
     Halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona eren törenin ardından davetliler, silah sergisini gezdi.
     Etkinliğe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Belediye Başkan vekili Ahmet Gündoğdu da katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER