Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, 173. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Jandarma Teşkilatının, tarih boyunca milletin birliği, beraberliği ve vatanın bütünlüğü için büyük fedakarlık ve üstün vazife anlayışıyla çalışan, ülkenin en köklü teşkilatlarından olduğunu söyledi.
     Vali Güner, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, jandarmanın, devlet geleneğinin yaşatılması amacıyla ortaya konulan kanunların uygulayıcıları olarak görevini başarıyla yürüttüğünü kaydetti.
     Jandarma teşkilatının, tarih boyunca milletin birliği, beraberliği ve vatanın bütünlüğü için büyük fedakarlık ve üstün vazife anlayışıyla çalışan, ülkenin en köklü teşkilatlarından olduğunu ifade eden Güner, şöyle konuştu:
     Ülkemizin emniyet ve asayişi için güç koşullar altında görevini ifa eden Jandarma Teşkilatımızın her türlü övgü ve takdirin üzerinde olduğunu belirtmeliyim. Ülkemiz, içinde bulunduğu stratejik özelliği dolayısıyla hep sıkıntılı dönemler yaşamış, barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bozulması yönünde büyük tehditler altında kalmış, pek çok tarihi olaylara ve gelişmelere tanıklık etmiştir. Kırıkkale de zaman zaman bu olayların içerisinde yer almış ancak verilen görevler yerine getirilerek sıkıntıları atlatmayı bilmiştir. Kırıkkaleliler her zaman vatan ve millet sevgisiyle dolu olmuş, ülkemizin her yanında, Irakta, Filistinde, Gazzede, Yemende, Çanakkalede ve İstiklal Harbinin her cephesinde onlarca şehit vermiştir. Ayrıca iç güvenlik sebebiyle en çok şehit veren illerimiz arasında yer almaktadır. 150den fazla şehit vermiştir. Şehitlerimiz bizlerin baş tacıdır, onurudur, onları unutmamız asla mümkün değildir.
     İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını bildirdi.
     Ağaoğlu, başarılarla dolu 173 yıllık köklü tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun taktirini kazandığını belirtti.
     Konuşmaların ardından, tören geçişi yapıldı, jandarmanın kullandığı silah ve teçhizatların tanıtıldığı sergi gezildi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER