Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü -Van İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programda, terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde kullanılan araç, silah ve teçhizatın tanıtımı yapıldı


VAN (A.A) - Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programda, terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde kullanılan araç, silah ve teçhizatın tanıtımı yapıldı.
     Jandarmanın 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Van İl Jandarma Komutanlığı kışlasında Jandarma Günü program düzenlendi.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, mensubu olmaktan gurur duyduğu jandarma teşkilatında, Türk ulusunun duyduğu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmi ile görev yaptıklarını söyledi.
     Alkan, Jandarma Teşkilatının ilk kez Fransız İhtilalinde ortaya çıktığını anımsatarak, Bugün dünyada Fransa, İtalya, Portekiz, İspanya, İrlanda ve Romanyanın da içinde bulunduğu 80 ülkede jandarma teşkilatı bulunmaktadır. Jandarma genel anlamda askeri statüde kolluk kuvveti olarak teşkil edilmiş ve ülke içinde kamu düzenini, emniyeti, asayişi sağlamakla görevlendirilmiştir dedi.
     Jandarma Teşkilatının, başta terörle mücadele olmak üzere kaçakçılık, organize suçlar ve diğer suç çeşitlerinde profesyonel olarak mücadele ettiğini vurgulayan Alkan, jandarmanın, modern araç, silah ve teçhizatla donatılmış personeli ile görev ve sorumluklarını yerine getirdiğini ifade etti.
     Van İl Jandarma Komutanlığının faaliyetlerini de anlatan Alkan, şöyle konuştu:
     Son 2 yılda kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında ele geçirilen malzemelerin piyasa değeri yaklaşık 200 milyon liradır. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van ilinde ağır can ve mal kayıplarını yaşanan depremler meydana gelmiştir. Bu dönemde aileleri ile deprem felaketine maruz kalan jandarma personeli kendi acısını bir kenara bırakarak vatandaşlarımıza yardıma koşmuş, gecesini gündüzüne katarak felaketin yaralarını sarmaya çalışmıştır. Gerek arama kurtarma, gerekse yardım faaliyetlerinde tüm imkan ve gayretini ortaya koymuştur. Böyle bir birliğin komutanı ve ulu bir çınar olan Jandarma Teşkilatının bir personeli olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.
     Konuşmalardan sonra anasınıfı ve ilköğretim okulları arasında düzenlenen Jandarma Günü konulu şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile askeri personel arasında yapılan yarışmalarda başarılı olan personele ödülleri verildi.
     Programın ardından terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde kullanılan araç, silah ve teçhizatın tanıtıldığı sergiyi gezen davetliler, silahlarla ilgili uzmanlardan bilgi aldı.
     Özellikle çocukların merakla incelediği silah ve teçhizat sergisi gezildikten sonra çeşitli faaliyetlerde kullanılan dedektör köpeklerin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi. Davetliler, içerisinde patlayıcı bulunan şüpheli paketin imhasını ise nefeslerini tutarak seyretti.
     Programa Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, kurum müdürleri, askeri personel, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER