Jandarma ve polise iletişim eğitimi

Jandarma ve polise iletişim eğitimi -Eğitimlerini tamamlayan 240 personel sertifikalarını aldı


VAN (A.A) - Vanda İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünde görevli yol kontrol personeline yönelik verilen İletişim Becerileri semineri sona erdi.
     Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliği ile düzenlenen seminer katılan jandarma ve polislerden oluşan 240 personel, törenle sertifikalarını aldı.
     Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, yol kontrolleri sırasında zaman zaman şikayetlerin geldiğini belirterek, personelin eksiklerinin giderilmesi konusunda YYÜden yardım aldıklarını ve vatandaşın memnun olacağı şekilde memurlara eğitim verildiğini söyledi.
     Karaloğlu, vatandaşın memnuniyetini yükseltmek amacıyla hareket ettiklerini bildirerek, şöyle konuştu:
     Bölgemizde, birliğimiz ve beraberliğimiz üzerinde kan kokan bir oyun var. Zaman zaman bölge insanımız kirli oyunun bir parçası haline getirilmek istenmekte. Bizim güvenlik güçlerimizin, polisimizin, jandarmanın yaptığı küçük hatalar büyütülerek vatandaş galeyana getirilmek isteniyor. Personelimizi bu konuda yeterli hale getirmek için bu çalışmayı başlattık. Yol kontrollerinde görev alacak hem polisimiz hem de jandarmalarımızı bu konuda eğittik. Artık vatandaşla iletişim kurarken daha rahat olacaklar. Çalışmanın faydalı olduğuna inanıyorum. Yol kontrollerini vatandaşların can, mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapıyoruz.
     Karaloğlu konuşmasının ardından seminere katılan 240 personele sertifikalarını verdi.
     Törene Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Jandarma ve polise iletişim eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER