Japon spor ve turizm basınının temsilcileri

Japon spor ve turizm basınının temsilcileri Antalyada -Japonyanın spor ve turizm gazete ve ve dergilerin yöneticileriyle turizm şirketlerinin temsilcileri Antalyada incelemelerde bulundu


ANTALYA (A.A) - Japonyanın spor ve turizm gazete ve ve dergilerin yöneticileriyle turizm şirketlerinin temsilcileri, Antalyada incelemelerde bulundu.
     Antalya Valiliğinin daveti üzerine kente gelen Japon gazeteciler, Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından kabul edildi. Ziyarete Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Derneği (AGİSK) Başkanı Cahit Şahin, Japonya Üniversiteler Golf Federasyonu Genel Direktörü ve Tohoku Üniversitesi Golf Takımı Teknik Direktörü Abe Yasuhiko, Japonya Olimpiyat Komitesi Resmi Acentesi Spor Bölüm Müdürü Fukui Takahiro, Sports Nippon Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Fujiwara Ken ile Japon golfçular Takasu Aiko ve Nakajima Chihiro katıldı.
     Japon heyetine Antalya ile ilgili bilgi veren Recep Yüksel, tarihi kalıntıları ve doğasıyla Antalyanın henüz Japonlar tarafından keşfedilmediğini söyledi.
     Antalyanın 2011 yılında Paris ve Londradan sonra en fazla ziyaret edilen 3üncü şehir olduğuna dikkati çeken Yüksel, 2011de Türkiyeye 188 bin 312, 2012de ise 203 bin 592 Japon turist geldi. Antalyayı ise 2011de bin 42, geçen yıl da bin 235 Japon turist ziyaret etti. Bu rakamlar oldukça az. Japonların Türkiyeyi artık daha iyi tanımalarını istiyoruz dedi.
     Sports Nippon Genel Müdür Yardımcısı Fujiwara Ken ise Antalyada 2 günden bu yana incelemelerde bulunduklarını, tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldıklarını belirtti.
     Antalyanın Japonlar tarafından yeterince tanınmadığını kaydeden Ken, Antalyada son derece modern golf sahaları ve tesisleri olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Japonyada en az 10 milyon golf oyuncusu var. Bunlar için Antalya cazip bir merkez olabilir diye konuştu.
     Ken, 2020 Olimpiyatları için İstanbulun yanı sıra Tokyonun da aday olduğunu anımsatarak, Şahsım ve spor basını adına Türkiyeyi adaylık sürecinde destekliyoruz. İstanbulun bu organizasyonu daha iyi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Olimpiyatlar İstanbulda olursa daha mutlu oluruz dedi.
     Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Japonyanın önde gelen turizm ve spor basını temsilcileri ve turizm sektör temsilcilerinin Türkiye turizmi başta olmak üzere Antalyaya büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.
     Japonların Türkiyeyi keşfetmesiyle Antalyanın kış turizmini canlandırmak için çok iyi fırsat yakalanabileceğini dile getiren Durna, THY olarak ülke tanıtımına katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz. Japon heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan Antalya, dolayısıyla Türkiye kazanacak. Amacımız Türkiyeyi tanıtmak. Tarih ve golf, Japonlar için çok önemli iki özellik. Bu, Antalyanın beklediği kış turizmini canlandırmak için iyi bir fırsat diye konuştu.
     Japon heyeti, daha sonra Antalyanın çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Japon spor ve turizm basınının temsilcileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER