Japon turist şenlikte bağlama çalıp türkü

Japon turist şenlikte bağlama çalıp türkü söyledi -Yaklaşık iki yıl önce Türkiyeye gelen ve ülkesine dönmeyen turist Asako Harada, bağlama çalarak türküler seslendirdi


KÜTAHYA (A.A) - Yaklaşık iki yıl önce Türk Halk Müziğini araştırmak üzere Türkiyeye gelen ve ülkesine dönmeyen Japon turist, Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen şenlikte bağlama çalıp türkü söyledi.
     İlçeye bağlı Çaltılı köyünde, yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla bu yıl 6ncısı yapılan Bakla ve Kültür Şenliği, tüfek ve trap atış yarışlarıyla başladı.
     Köy camisinde mevlit okutulmasıyla devam eden şenlikte, en iyi bakla yetiştiricisi seçilerek ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verildi.
     Daha sonra, Tavşanlı Mehmet Tarhan İlköğretim Okulu halk oyunu ekibince gösteri sunularak, Bursadan gelen Grup Rengahenk tarafından Balkan ve Rumeli türküleri çeşitli dillerde söylendi. Türk Halk Müziği sanatçıları Pınar Kömürcüoğlu, Zeynep İlhan ve Lale Çiftçi de birer konser sundu.
     AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncunun 500 lirayla açılışını yaptığı bakla ağalığı için gerçekleştirilen seçimi, 3 bin 600 lirayla eski Çaltılı Köyü Muhtarı Veli Oruç kazandı.
     Bursanın Keles ilçesinden gelen halk oyunları ekibince müzik eşliğinde Bursa bölgesine özgü oyunların sergilendiği şenlikte, Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Örgün ve köyde yaşayan kadınlar tarafından bakır tepsi çalınarak yapılan müzik eşliğinde türküler yorumlandı.
     Şenliğin sürprizi ise Kütahya türkülerini bağlama eşliğinde seslendiren Japon turist Asako Harada oldu. Yaklaşık iki yıl önce Türk Halk Müziği konusunda araştırmalar yapmak üzere Türkiyeye gelen ve ülkesine dönmeyen Haradanın bağlama çalarak Kütahyanın Pınarları türküsünü seslendirmesi, izleyenlerce ayakta alkışlandı.
     Etkinliğin sonunda organizasyona katkıda bulunanlara birer plaket hediye edildi.
     (SDT-MRS)
<< Önceki Haber Japon turist şenlikte bağlama çalıp türkü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER