Japon yardım gönüllüsü Miyazakinin adı okula

Japon yardım gönüllüsü Miyazakinin adı okula verildi -Van depreminde hayatını kaybeden Japon Atsushi Miyazakinin ismi, İstanbul Ticaret Odası tarafından Ünseli beldesinde yaptırılan okulda yaşatılacak


VAN (A.A) - Vanda yaşanan depremde Bayram Oteli enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazakinin ismi, Ünseli beldesinde yaptırılan okula verildi.
     Muradiye ilçesine bağlı Ünseli beldesinde İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılan 18 derslikli okulu ziyaret eden Kanako Takei, Makoto Sasakı ve Peter Kaumanns, Atsushi Miyazaki adına hazırlanan okul tabelasını astı.
     Miyazaki anısına belgesel filmi de çeken Japon ekibi karşılayan Kaymakam Erol Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Miyazakinin adının kalplerde yaşayacağını söyledi.
     Depremin ardından Vandaki kurtarma faaliyetlerine katılan Miyazakinin, Bayram Oteli enkazı altında kalarak yaşamını kaybettiğini anımsatan Tanrıkulu, şöyle konuştu:
     Dr. Miyazaki, yaptığı bu görevde şehit olmuştur. Bizde de şehitlik mertebesi son derece önemlidir. Dolayısıyla bu manevi şahsiyeti, ülkemizde yaşatmak istedik. Dolayısıyla adını okulumuza vererek, onun ilelebet yaşamasını istedik. Çocuklarımız da Dr. Miyazakiyi daima sevgiyle anmasını amaçladık. Ülkemizin Miyazakiye ve Japon halkına duyduğu minnettarlığın, şükranlığın bir gereği olarak bu yapıldı. Japon halkına teşekkür ediyoruz ve Dr. Miyazakinin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.
     Daha sonra Muradiye Şelalesine geçen Japon ekip, burada da çekim yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.
     23 Ekimdeki büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için Japonyadan gelen Miyazaki, 9 Kasım 2011de meydana gelen ikinci depremde, konakladığı Bayram Otelinin enkazında kalarak hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Japon yardım gönüllüsü Miyazakinin adı okula Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER