Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısı

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısı -Simav Belediye Başkanı Karahan: -Eynaldaki jeotermal enerjiyi Gölcük Dağına taşıyıp dağ ve yayla turizmi için gerekli yatırımları yaparsak, Simav ve Gölcük, turizmin Egedeki merke


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Eynal Kaplıcalarındaki jeotermal enerjiyi Gölcük Dağına taşıyıp dağ ve yayla turizmi için gerekli yatırımları yapmaları halinde Simav ve Gölcük Dağının, turizmin Egedeki merkezi olabileceğini söyledi.
     Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simav Belediyesi ve Çitgöl belde Belediyesinin de üye olduğu, Türkiye genelinde 70 ilde 89 jeotermal kaynağa sahip belediye tarafından oluşturulan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin ekim ayı meclis toplantısının, Rizenin İkizdere ilçesinde gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Toplantıya, Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın ile katıldıklarını belirten Karahan, şöyle konuştu:
     Toplantıda, jeotermal enerjinin konut ısıtması yanında meyve, sebze ve tıbbi bitkilerin kurutulmasında da kullanılması ele alındı. Jeotermal enerjiden yararlanılması konusunda bizim için en dikkat çekici unsur, doğa ve dağ turizminde yenilenebilir enerji olarak bilinen jeotermal enerjinin kullanılması oldu. Bu konuda Rizenin Ayder Yaylası önemli bir örnektir. Burada yer alan tesislerde yaptığımız incelemede, bu tür yatırımlara en yakın olan birlik üyesinin Simav olduğunu gördüm. Çünkü bizim de doğa harikası Gölcük Dağımız var. Eynaldaki jeotermal enerjiyi Gölcük Dağına taşıyıp dağ ve yayla turizmi için gerekli yatırımları yaparsak, Simav ve Gölcük, turizmin Egedeki merkezi olabilir.
     Gölcük Dağının sorumluluğunun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Simav Orman İşletmesine geçmesi durumunda bölgede yatırımlar için daha iyi imkanlar sağlanabileceğini dile getiren Karahan, birliğin gelecek yıl nisan ayında düzenlenecek meclis toplantısına ev sahipliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER