Jet motorlu model uçaklar nefesleri kesti

Jet motorlu model uçaklar nefesleri kesti -2. Uluslararası Jet Festivali kapsamında yapılan jet motorlu model uçakların gösterileri, heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu


ANTALYA (A.A) - Bu yıl ikincisi düzenlenen Jet Festivali (Jet Fest) kapsamında jet motorlu model uçak gösterisi yapıldı.
     Türk Hava Kurumu (THK) ve Corendon Havayolları işbirliğiyle Karain Havacılık Eğitim Merkezinde düzenlenen Jet Feste, Türkiyenin yanı sıra Avrupanın bazı ülkelerinden jet motorlu model uçak pilotları katıldı. 7si Türk 16 pilotun gösteri sunduğu etkinlikte Türkiyenin ilk gösteri uçağı Solo Türkün 6da biri oranında küçültülmüş modeliyle ilk kez gösteri sunuldu.
     Orhan Akmermerin yönettiği gösterinin sonunda iniş sırasında yere çakılan model uçakta hasar oluştu. F5 ve eski savaş uçaklarının modellerinin yer aldığı festivalde, THK pilotlarınca ultra ligt ve paraşüt gösterileri de yapıldı.
     Radyo kontrollü model uçakların saatte 300 kilometre hıza ulaştığı etkinliği THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile çok sayıda vatandaş izledi.
     THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı bir günde Atatürkün havacılık konusunda koyduğu hedeflere uygun bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Dünyanın farklı ülkelerinde, alanında uzman pilotların Türkiyede nefes kesen bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Yıldırım, "İstikbali göklerde arayan Türk insanı için çalışmalar yapıyoruz. Biz geleceğin, havacılık faaliyetleri ve uzayda olduğuna inanıyoruz. Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile bu alandaki açığı kapatmaya çalışıyoruz" dedi.
     Solo Türkü ilk kullanan pilot binbaşı Murat Keleş de gerçeğini kullandığı uçağın modelini görünce heyecanlandığını ifade ederek, orijinaline birebir benzeyen model uçağın bu alanda Türkiyeyi, dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen festivallerde başarıyla temsil edeceğine inandığını söyledi.
     Türkiyenin ilk akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk, gösteri yapmaya hazırlandığı sırada Adanada gösteri uçuşunda düşen uçakta akrobat pilot arkadaşı Murat Öztürkün hayatını kaybettiğini öğrendi. Öztürk, bunun üzerine gösteriden vazgeçti.
     Etkinlik balon, mikrolight, model helikopter, yelken kanat ve paraşüt gösterileriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Jet motorlu model uçaklar nefesleri kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER