Kadıköyde lüfer koruma kampanyası

Kadıköyde lüfer koruma kampanyası


İSTANBUL (A.A) - Kadıköy Belediyesi, ilçede lüfer koruma kampanyası başlattı.
     Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadıköy Tarihi Çarşı Derneği ve Fikir Sahibi Damaklar hareketi ile el ele veren belediye, Yavru lüfer almayan-satmayan Kadıköylüye helal olsun başlıklı bir kampanya başlattı.
     Kampanyayla, Kadıköy sınırları içinde 20 santimetreden küçük yavru lüferlerin satılmaması ve alınmaması sağlanarak, lüferlerin neslinin korunması amaçlanıyor.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Ağustos 2011de alınan bir kararla avlanma alt boyu 20 santimetreye çıkartılan lüfer balığının denizlerdeki varlığını korumak amacıyla son yıllarda yapılan kampanyalara Kadıköy Belediyesi de hem sanal alemde hem de kentte başlattığı kampanyayla destek oluyor.
     Sosyal medya üzerinden Kadıköylü Lüferi Koruyor etiketiyle, Kadıköylü yavru lüfer almaz-satmaz konu başlıklı kampanyayla Kadıköy Belediyesi hem balık tüketicilerini bilinçlendirmeyi hem de balıkçı esnafını bilgilendirmeyi amaçlıyor.
     Kadıköy Tarihi Çarşı, kampanya için pilot bölge seçildi. Kadıköy Belediyesi yetkilileri de çarşıda sık sık denetim yapıyor.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kadıköyde lüfer koruma kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER