Kadın Emek Pazarı

Kadın Emek Pazarı -Tarihi ve kültürel el sanatları ürünlerinden oluşan Kadın Emek Pazarı açıldı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediyesi ve Kadın Meclisinin şehrin tarihi ve kültürel el sanatlarını göstermek için kurulan Kadın Emek Pazarının 3. sezon açılışı yapıldı.
     Kültür-Sanat Sokağına kurulan Kadın Emek Pazarının açılışında konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hanımlara sosyal açıdan imkan sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     Kırşehirlileri Kadın Emek Pazarına davet eden Başkan Bahçeci, pazarda hanımların kendi el emeği göz nuru ürünlerini Kırşehirlilere sunma fırsatı bulduğunu ifade etti.
     Satış yapmak için başvuru yapanlardan herhangi bir ücret talep edilmediğini aktaran Bahçeci, başvuru durumuna göre kura çekilerek dükkanların yeni sahiplerini bulduğunu dile getirdi.
     Kadın Emek Pazarının açılmasında kursların büyük katkısı olduğunu dikkati çeken Bahçeci, "Geçen yıl açtığımız Aile Yaşam Merkezimizde 46 kurs bulunmaktaydı. Bu kurslar hem üretime hem de kişisel gelişime katkı sağlayan kurslardır. Özellikle ev hanımlarımızın bu kurslara katılımı önemli orandadır. Kurslara katılan hanımlarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
     Ahi Evran Külliyesi projesi tamamlandığında pazarda bulunan dükkanların sabit hale geleceği sözünü veren Bahçeci, şunları kaydetti:
     "Yılın 12 ayında burada faaliyet gösterecek. Kırşehir her alanda değişim yaşıyor, projeler ile her alanda güzelleşiyor. Güzellikler, güzellikleri doğuruyor. Çarşıda dükkan açan hanımlarımızı ürettikleri ve sosyal konularda ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum, hepsini tebrik ediyorum. Hanımlarımıza bol ve helal kazançlar diliyorum."
     Açılışa, Vali Vekili Mehmet Alabacak, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam,, AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal da katıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Kadın Emek Pazarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER