Kadın girişimcilerden cezaevine bilgisayar bağışı

Kadın girişimcilerden cezaevine bilgisayar bağışı -Kütahya KAGİK, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevine 7 bilgisayar bağışladı


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu (KAGİK), Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevine 7 bilgisayar bağışladı.
     Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, cezaevindeki törende, kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle dayanışma ve iş birliği içinde olmasının, başarı için çok önemli olduğunu bildirdi.
     Kurula, desteklerinden dolayı teşekkür eden Çınar, şunları kaydetti:
     300 tutuklu ve hükümlü, atölyelerimizde gömlek, ayakkabı, iş kıyafetleri, çini ve süs eşyaları üreterek hem para kazanıyor hem de meslek öğreniyor. Türkiyedeki cezaevlerinin ihtiyacı olan gömlek ve iş kıyafetleri burada üretiliyor. Geçen yıl 8,5 milyon lira ciroya ulaşıldı. Çinilerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde açılan sergilerde satılıyor ve adeta kapışılıyor. Cezaevi girişinde de satış mağazamız var.
     Cezaevi Müdürü Necati Karacık da cezaevinin bir fabrika gibi hizmet verdiğine işaret ederek, Bize destek olan ve imkanlar sağlayan Başsavcımız Hüseyin Çınar ve kurul üyelerine teşekkür ederiz diye konuştu.
     Kütahya KAGİK Başkanı Sevim Güral Olgun ise eğitimin her yerde ve her camiada önemli olduğuna dikkati çekerek, tutuklu ve hükümlülere iş imkanı sağlanmasından memnuniyet duyduklarını anlattı.
     Daha sonra bilgisayarlar, Olgun tarafından Çınar ve Karacıka teslim edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kadın girişimcilerden cezaevine bilgisayar bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER