Kadın Meclisinin 8 Mart etkinlikleri

Kadın Meclisinin 8 Mart etkinlikleri


KAYSERİ (A.A) - Kent Konseyi Kadın Meclisinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceği bildirildi.
     Kadın Meclisi Başkanı Pempegül Selman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi.
     8 Martın 1975 yılında BM tarafından tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Selman, bu yıl, Kayseri Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu günü farklı etkinliklere kutlayacaklarını belirtti.
     Etkinliklerde kadının tüm sorunlara rağmen ne kadar güçlü olduğunu vurgulayacaklarını ifade eden Selman, şunları kaydetti:
     Bu özel günde ezber bozma istedik. Günümüz kadının sadece sorunlarını konuşmak yerine, kadınların tüm sorunlara ve zorluklara rağmen ne kadar güçlü ve mücadeleci olduklarını gün yüzüne çıkaralım istedik. Tarih boyunca kadınların hayatın her alanında olduğunu göz önüne sermek için bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz. Tarih Boyunca Kadın konseptinde bir Selçuklu kenti olarak Selçuklu Döneminde Kadın konusunu işleyeceğiz. 5-8 Mart tarihleri arasında hazırlanan programda. hem yakın geçmişimizden günümüze neler değiştiğini, hem de Selçuklu dönemi kadınlarımızın yetki, sorumluluk ve becerilerinden bahsedeceğiz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kadın Meclisinin 8 Mart etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER