Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -Adanada kendilerine Sosyalist Feminist Kolektif Kadınlar adını veren bir grup, kadına yönelik şiddeti protesto etti


ADANA (A.A) - Adanada kendilerine Sosyalist Feminist Kolektif Kadınlar adını veren bir grup, kadına yönelik şiddeti meşale yakıp protesto etti.
     25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Abidin Dino Sanat Parkında toplanan bir grup kadın, meşale yakıp pankart açarak slogan attı.
     Sosyalist Feminist Kolektif Kadınlar üyesi Merih Topal, Türk Ceza Kanunundaki cinsiyetçi yasaların değiştirilmesini ve kadın katliamlarının son bulmasını istediklerini ifade etti.
     Topal, kadın lehine yasaların uygulanabilir olması için gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Erkek egemen zihniyetle oluşturulan ayrımcı yasaların kaldırılmasını, kadın sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını, sığınma evlerindeki kadınlara sosyal ve ekonomik desteğin sağlanmasını talep ediyoruz. Tüm çalışan kadınlar için ücretli doğum izni, ekonomik şiddete son verilmesi için eşit işe eşit ücret verilmesini, sendikasız, sigortasız, kuralsız çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Çalışmak isteyen her kadına yaşanabilir bir ücret ve sosyal haklar verilmeli, her iş yerinde kreş açılmalıdır.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan - Volkan Kaşık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER