Kadınların sesini, kadınların duyurduğu gazete

Kadınların sesini, kadınların duyurduğu gazete -Bursada 2 yıl önce yayın hayatına başlayan ve çalışanları ile köşe yazarlarının büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Pembe Pusula adlı gazete, haberlerinde kadın sorunlarını ele alıyo


BURSA (A.A) - Vedat Yücebaş - Bursada 2 yıl önce yayın hayatına başlayan ve çalışanları ile köşe yazarlarının büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Pembe Pusula adlı gazete, haberlerinde kadın sorunlarını ele alıyor.
     Kentte 15 günde bir yayımlanan gazetenin sahibi Neslihan Çelik Alkoçlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetelerinde çalışanlar ile köşe yazarlarının ağırlıklı olarak kadın olduğunu söyledi.
     Alkoçlar, 8 Mart 2011de ilk sayısı çıkan gazetelerinin, 2 yıldır kesintisiz yayımlandığını belirterek, pek çok kişinin 5-6 sayı çıkar, sonra kapanır düşüncesini de yıktıkları için ayrıca mutlu olduklarını kaydetti.
     Gazeteyi de çocuğu gibi gördüğünü dile getiren Alkoçlar, Küçük Babıali olarak nitelendirilen Bursada daha önce kadınlara yönelik bir gazetenin çıkmamasının önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayarak, Bir kız çocuğu annesi ve kadın olarak hemcinslerimin sorunlarını ele alan ilk kadın gazetesinin sahibi olmak beni mutlu ediyor dedi.
     Alkoçlar, gazetenin kuruluş aşamasında Bursadaki diğer kadın gazetecilerden büyük destek aldığını belirterek, şimdilik kendi yağlarıyla kavrulduklarını ancak gazeteyi ileride tüm Güney Marmarada haftalık yayın yapar hale getirmeyi planladıklarını bildirdi.
     Türkiyede Çocuk gelinler ve Kadın cinayetleri gibi konuları ciddi şekilde alan dosyaları hazırlayan ilk yayın olduklarını ancak yerel bazda kaldıkları için seslerini yeterince duyuramadıklarını bildiren Alkoçlar, buna karşın bir farkındalık yaratmayı başardıklarını anlattı.
     Seslerini daha fazla duyurmak için gazetelerinin tüm bakan ve milletvekili eşlerine ulaştığını, Bursada da çok iyi takip edilir durumda olduklarını ifade eden Alkoçlar, gazetede kadına ilişkin her türlü habere yer verdiklerini, bunun yanında uzman görüşü, çocuk sağlığı ve spor gibi konulara da değindiklerini bildirdi.
    
     -Haberlerimizde kesinlikle magazin yok-
    
     Bizim gazetemizde kadınla ilgili her türlü haber var ama kesinlikle magazin yok diyen Alkoçlar, şöyle devam etti:
     Kokteyllerde, özel davetlerde güzel kıyafetleriyle fotoğraf çektirmiş kadınlar bizim ilgimizi çekmiyor. Biz iş, siyaset ve diğer alanlarda aktif olan kadınlarla ilgili haberlerle ilgileniyoruz. Kadına şiddet, çocuk gelinler, kadın sağlığı, çocuk sağlığı ve benzeri konular da ilgi alanımızda. Örneğin son dönemde tüm partilere kadın belediye başkan adayı çağrımız var. Biz Türkiye nüfusunun yüzde 50sini oluşturan kadınların TBMMde de, parti teşkilatlarında da, yerel yönetimlerde de, sivil toplum kuruluşlarında da aynı oranda temsil edilmesi gerektiğini savunuyoruz.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kadınların sesini, kadınların duyurduğu gazete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER