Kadınların spora ilgisi baharda artıyor

Kadınların spora ilgisi baharda artıyor -Spor salonlarına başvurular mart ayıyla birlikte iki katına çıkıyor, müşterilerin çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor -Spor eğitmeni Karaoğlu: Baharla birlikte kadın müşterilerimizin sa


SAMSUN (A.A) - Dilek Sezen / Fatma Kalay - Havaların ısınmasıyla spor salonlarında yoğunluk yaşıyor. Özellikle kadınların baharın gelmesiyle spora ilgilerinin arttığı belirtiliyor.
     Samsunda on dört yıldır bir spor salonunda fitness eğitmenliği yapan Hanife Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayıyla birlikte üye sayılarının iki katına çıktığını ve müşterilerin çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu söylüyor. Mart ayında başlayan yoğunluğun hazirana kadar sürdüğünü anlatan Soylu, kadınların spor salonlarına geliş nedeninin genellikle kısa sürede kilo vermek ve yaza formda girmek olduğuna işaret ediyor.
     Spora başlayan kadınların ilk sorusunun, Ne kadar kilo veririm-, Ne kadar zamanda kilo veririm- olduğunu bildiren Soylu, Kadınlara önerimiz, amaç zayıflamak olmasın, sağlıklı yaşam olsun şeklinde. Erkekler sağlıklı yaşamı benimserken kadınlar bunun farkında değil diyor.
     Soylu, spor salonuna gelen kadınlara yardımcı olduklarını, kadınların en çok yağ yakımını hızlandırıcı aletleri kullandığını, koşu bandı ve bisikleti tercih ettiklerini dile getiriyor.
    
     -Türk kadını en çok göbek bölgesinden şikayetçi-
    
     Bir başka spor salonunda görev yapan spor eğitmeni Aysun Karaoğlu ise kadınların çoğunlukla mart ayında spora başladıklarını ve yaz tatili geldiğinde de sporu bıraktıklarını anlatıyor. Sekiz yıldır spor eğitmenliği yaptığını ve bu durumun her yıl bu şekilde tekrarladığını vurgulayan Karaoğlu, kadınların yüzde 80inin zayıflamak için kendilerine başvurduğunu belirtiyor.
     Biz kadınlara zayıflamak için değil, vücut sağlığı için spor yapmalarını tavsiye ediyoruz diyen Karaoğlu, şunları kaydediyor:
     Baharla birlikte kadın müşterilerimizin sayısı artıyor. Kadınlar genellikle zayıflamak için spor salonlarına geliyor. Türk kadını yemeyi seviyor. Bahar gelince de zayıflamak için spor yapmak istiyor. Baharda bizim üye sayımız iki katına çıkar. Haziranda azalır. Bu her yıl böyledir. Spor amaçlı buraya gelen çok az. Yazın formda görünmek isteyen kadınlar her yıl mart ayı itibarıyla spora başlıyor. Yaz tatilinin ardından tekrar yemeğe dönüş yapılıyor. Bir sonraki mart ayına kadar spor yapmayan kadın, mart ayında zayıflamak için tekrar spor salonlarına geliyor.
     Kadınların daha çok bölgesel spor yaptığını anlatan Karaoğlu, Türk kadını en çok göbek bölgesinden şikayetçi. Özel mekik çeşitleri uyguluyoruz. Yağ aldırmak için gerçekleştirilen ameliyatlar kesin çözüm değil. Çünkü ameliyat sonrası o bölgede yağ oluşumu devam eder diye konuşuyor.
     Spor yapılmaya başlandıktan 15 dakika sonra yağ yakımına başlandığını bildiren Karaoğlu, düzenli sporun vücut sağlığı için önemli olduğunu, spor ve beslenmenin belirli bir düzen içinde yürümesi gerektiğine dikkati çekiyor.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kadınların spora ilgisi baharda artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER