Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Bayburt Belediye Başkanı Polat: Müslümanlar için çok büyük önem taşıyan ve nimetlerin bol olduğu Kadir Gecesinin, inananlar için bir fırsat gecesi olması da ayrı bir güzelliktir


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Müslümanlar için çok büyük önem taşıyan ve nimetlerin bol olduğu Kadir Gecesinin, inananlar için bir fırsat gecesi olmasının da ayrı bir güzellik olduğunu bildirdi.
     Polat, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kadir Gecesinin ellerin semaya açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin manevi hazla daha da başka çarptığı bir gece olduğunu belirtti.
     Kadir Gecesinin bin aydan daha faziletli olduğunu vurgulayan Polat, şunları kaydetti:
     Müslümanlar için çok büyük önem taşıyan ve nimetlerin bol olduğu Kadir Gecesinin, inananlar için bir fırsat gecesi olması da ayrı bir güzelliktir. Çünkü bu gece tanımlanırken bin aydan daha hayırlı bir gece olarak atfedilir. Zaten Peygamber Efendimiz de bu geceyle ilgili olarak bir hadis-i şeriflerinde, kim Kadir Gecesinde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır buyurmuşlardır. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Ramazanla birlikte zenginleşen ve bu gece ile doruğa çıkan manevi güzelliklerin sevgi, barış, merhamet ve yardımlaşma anlayışıyla sağlanan sosyal huzurun kuvvetlenerek devam etmesini yüce yaratandan niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER