Kadirlide aşure etkinliği

Kadirlide aşure etkinliği


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından aşure etkinliği düzenlendi.
     Kadirli Cemevi bahçesinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim Tunç, 14üncüsünü düzenledikleri aşure gününe her kesimden insanın katılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.
     Tunç, etkinliğe diğer yıllara oranla bu yıl katılımın yoğun olduğuna dikkati çekerek, Varlığın birliğine inanan bir inançtan geliyoruz. Bizim ayrımız, bizim ötekimiz olmaz. Bizler varoluşta eş, inançta kardeşiz. Bizler bir bedende bir başız. Bu meydan, hak ve hakikatin sembolü, Hüseyinler meydanıdır. Kimin gücü yeter bizler gibi iki kardeşi ayırmaya. İşte meydan işte Alevi-Sunni kardeşliği. Burada önemli olan hangi inanç ve kültürden olursak olalım kardeşçe birlikte yaşamaktır dedi.
     Kaymakam Necip Çakmak ise Alevisi, Türkü, Kürdü ve Sünnisiyle herkesin bir arada olduğu bu tablodan gurur duyduğunu söyledi.
     Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise kısa konuşmasında, birlik ve beraberliğin göstergesi olan bu tür etkinliklere belediye olarak her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.
     Yöresel sanatçıların türküleriyle renk kattığı program, semah gösterileriyle devam etti ve etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.
     Programa, AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, İlçe Müftüsü Orhan Öncü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadirlide aşure etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER