Kadirlide Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Kadirlide Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliği


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.
     Kadirli Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, Kadirli İlköğretim Okulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Türkiyede her yıl meydana gelen trafik kazalarında binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirten Ayhan, aynı zamanda milli servetin de yok olduğunu söyledi.
     Ayhan, trafik kurallarına uyulmasına ve emniyet kemeri takılmasına özen gösterilmesi konusunda herkesin dikkat etmesini isteyerek, şunları kaydetti:
     "Trafik kazalarına sebebiyet veren en büyük faktörün insan olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sürücülerimizin daha dikkatli olması, geleceğin sürücüsü küçüklerimize de trafik bilincinin yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu bilincin yerleştirilmesi de ancak eğitimle sağlanabileceğinden başta ilköğretim okulları olmak üzere, trafiğin insan hayatındaki yeri ve önemi anlatılmaktadır. Trafik sorunu çözümünün doğru ve tek adresi, iyi ve eğitimli sürücü, bilinçli yaya ve sorumlu yolculardır. Motosiklet sürücülerimizin kask takmaları, özellikle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarımızın çok dar olmasından dolayı araç sürücülerinin uygunsuz şekilde park etmemelerini de önemle rica ediyorum."
     Etkinlikte ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri halk oyunları gösterisi ve skeçler sundu.
     İlçe Jandarma Komutanlığı desteğiyle düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Sert, İlçe SGK Müdürü Soner Doğan, bazı daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve okul müdürleri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat\Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadirlide Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER