Kahramanmaraşta kısa kısa

Kahramanmaraşta kısa kısa -Elbistan Devlet Hastanesine uzman doktor atandı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç, hastaneye atanan 3 uzman doktorun göreve başladığını bildirdi.
     Başhekim Muhammet Fatih Kılaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel cerrahi uzmanı Uğur Kılınç, anestezi uzmanı Abdulvahap Aslan ve nöroloji uzmanı Faik İlikin göreve başlamasıyla, hastanenin uzman doktor sayısının 56ya ulaştığını belirtti.
     Kılaç, bölge insanına daha iyi ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için gayret göstereceklerini ifade etti.
    
     -Yapı Krediden besicilere kredi
    
     Yapı Krediı, Kahramanmaraş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile kredi protokolü imzaladı.
     Yapı Kredi Perakende Bankacılık Gaziantep Saha Müdürü Muzaffer Başdan, birlik salonunda yapılan protokolde, banka olarak tarım ve hayvancılık sektörüne destek verdiklerini söyledi.
     Her alanda yenilikçi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başdan, imzalanan protokol sayesinde birlik üyelerine avantajlı tarım, kredi desteği sağlanacağını ifade ederek, Yaygın şube ağımızın bulunduğu bu bölgede, alanında uzman çalışanlarımız, müşterilerimize hayvancılık ve tarım finansmanı konusunda danışmanlık vererek avantajlı finansman seçenekleri sunacağız. Yaptığımız işbirlikleri sayesinde, çiftçilerimizin tüm tarımsal ihtiyaçlarına yönelik finansman fırsatları sunmaktan büyük mutluluk duyacağız dedi.
     İmza törenine, Kahramanmaraş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Güzel, birliğin yönetim kurulu üyeleri ile Yapı Kredi Bankasının Kahramanmaraştaki şube müdürleri katıldı.
    
     -Afşin-Elbistan bölgesine enerji yatırımı
    
     Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, Afşin-Elbistan bölgesine yapılacak olan termik santrali yatırımlarını heyecanla beklediklerini söyledi.
     Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afşin-Elbistan bölgesine yapılacak olan 12 milyar dolarlık termik santrali yatırımının, bölge ve kent için önemli olduğunu belirtti.
     Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA yetkililerinin bölgedeki incelemelerini aktaran Polat, Şirket yetkilileri, ön fizibilite çalışması için bölgemizde ilçe kaymakamları ile görüşme yaptı. Yetkililerinin, sivil toplum örgütleriyle de görüşmelerini arzu ediyoruz. Yatırımların gelmesini heyecanla bekliyoruz. İşadamları derneği olarak yetkililerle istişare ederek, bölgemiz adına yapılacak yatırımlar konusunda umutluyuz diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı - İzzet Mazı / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER