Kahramanmaraşta kısa kısa

Kahramanmaraşta kısa kısa -Beyoğlu beldesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, tasavvuf musikisi konseri ve tiyatro gösterisi düzenlendi.
     İlçe Müftülüğü ile Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde, Erdoğan Tansel Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Musiki Korosu ve TRT sanatçıları tarafından musiki dinletisi gerçekleştirildi.
     Müftülük personelin rol aldığı "Kul Hakkı" adlı tiyatro gösterisi ise duygusal anlar yaşattı.
    
     - Elbistanda okullar bilgi için yarıştı
    
     Elbistanda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü "Türkiye Okuyor Kampanyası" kapsamında, bilgi yarışması düzenlendi.
     Mükremin Halil Lisesinde düzenlenen yarışmanın final bölümüne ilköğretim 7. sınıf ve ortaöğretim 10. sınıf öğrencileri katıldı.
     30 ilköğretim ve 12 ortaöğretim öğrencisinin katıldığı yarışmada, ilköğretim kategorisinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu , ortaöğretim kategorisinde ise Özel İlkem Güneş Koleji birinci oldu.
    
     -Pazarcıkta yollarda parke çalışmaları
    
     Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ilçe merkezinde yollara 160 bin metrekare parke taşı döşeyeceklerini söyledi.
     Dalkara, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla hizmetlerin de hız kazandığını belirtti.
     Kartalkaya Bulvarı olmak üzere 9 mahallede çalışmaların başladığını dile getiren Dalkara, "Cadde ve sokaklarımızda kilit taşı döşeme, onarım ve asfalt çalışmalarımız başlamıştır. Refüjlere çiçeklendirerek de ilçe merkezimize canlılık kazandırmak istiyoruz" dedi.
    
     -Türkoğlunda "Kutlu Doğum" etkinlikleri-
    
     Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba, Kılılı ve Yeşilyöre beldeleri ile Uzunsöğüt ve Çakallı köylerinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.
     İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat, yaptığı açıklamada, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Hz. Peygamberi en iyi şekilde tanıtmak için ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.
     Hz. Peygamberi anlatmanın her Müslümanın asli görevleri arasında olduğunu belirten Polat, kutlamaların 20 Nisana kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceğini ifade etti.
    
    
     Muhabir: İzzet Mazı-Kenan Arayıcı-Resul Tokluca/İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER