Kahramanmaraştaki deprem

Kahramanmaraştaki deprem -BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Kalafat: Bölge, Doğu Anadolu Fay Zonu etkisi altında olmakla birlikte, tali aktif faylar sık aralıklarla olmasa da


OSMANİYE (A.A) - Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Kahramanmaraşın Andırın ilçesinde meydana gelen deprem konusunda, bölgenin, Doğu Anadolu Fay Zonu etkisi altında olduğunu belirterek, tali aktif fayların sık aralıklarla olmasa da zaman zaman hafif ve orta şiddette depremler meydana getirdiğini bildirdi.
     Kalafat, yazılı açıklamasında, saat 12.26da, merkez üssü Kahramanmaraş ili Gökçeli-Andırın olan 5.0 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, depremin özellikle Kahramanmaraş ve ilçeleri, Osmaniye ve Gaziantepte hafif şiddette hissedildiğini belirtti.
     Depremin dış merkezinin Gökçeliye 800 metre, Andırına 4 kilometre, Kahramanmaraşa 48 kilometre, Osmaniyeye 54 kilometre, Gaziantepe 102 kilometre uzaklıkta olduğunu bildiren Kalafat, Bölge, Doğu Anadolu Fay Zonu etkisi altında olmakla birlikte, tali aktif faylar sık aralıklarla olmasa da zaman zaman hafif ve orta şiddette depremler meydana getirmektedir ifadelerini kullandı.
     Kalafat, aletsel dönemdeki önemli depremlerin de genelde Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bölgede çok farklı fay türleri bulunmaktadır. Depremden hemen sonra otomatik olarak üretilmiş tahmini şiddet haritasında da görüldüğü gibi deprem, Gökçeli-Andırın yakınlarında orta şiddette hissedilmiştir. Bilindiği gibi Kahramanmaraş birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer almaktadır. Dolayısıyla bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları afete karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır.
    
     Muhabir: Mutlu Bozdağ / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kahramanmaraştaki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER