Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Kültürler Arası Diyalog projesi kapsamında 15 yabancı öğrenci Afşine geldi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Kültürler Arası Diyalog projesi kapsamında 15 yabancı öğrenci ilçeye geldi.
     Okul Müdürü Hacı Mehmet Özden, Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Kültürler Arası Diyalog projesi hazırladıklarını ifade etti. Projenin İspanya, Polonya ve Avrupada ortakları bulunduğunu belirten Özden, Çalışma kapsamında daha önce Polonya ve İspanyada bir araya gelmiştik. Şimdi proje ortaklarımızı Afşinde ağırlıyoruz. Bilgi alışverişinde bulunuyoruz diye konuştu.
     Proje koordinatörü Sabine Cristea ise ilk kez Türkiyeye geldiklerini vurgulayarak, Buradaki çevreyi görmek bizim için çok farklı bir şey. Buradaki doğayı, yaşantıyı, misafirperverliği şimdi daha görebiliyoruz dedi. Cristea, yapacakları gezilerle Türkiyedeki kültürü ve sosyal yaşamı inceleyeceklerini dile getirdi.
    
     -Afşin MYOda kayıtlar tamamlandı
    
     Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı İrfan Marangoz, üniversite yerleştirme sınavının ardından 242 öğrencinin çeşitli bölümlere kayıtlarını yaptırdığını bildirdi.
     Marangoz, yaptığı açıklamada, 4 yıl önce ilçede eğitime başlayan Afşin MYOya bu yıl 360 kontenjan ayrıldığını ve şu ana kadar 242 öğrencinin kayıt işlemini tamamlandığını ifade etti.
    
     Muhabir: İdris Aydın
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER