Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Afşinli çiftçilere fidan desteği


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşinli çiftçilere, yüzde 50 hibe destekli meyve fidanı dağıtılacağı bildirildi.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hüseyin Öner, yaptığı açıklamada, Kaymakamlık ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında çiftçilere fidan desteği sağlanacağını belirtti. Projeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 25 Kasıma kadar başvuru yapmaları gerektiğini hatırlatan Öner, şunları kaydetti:
     Söz konusu çalışma kapsamında başvuru sahiplerine ceviz, elma, üzüm ve kiraz fidanı vereceğiz. Proje bütçemiz yaklaşık 60 bin TL ve bunun yarısını Kaymakamlık ile birlikte karşılayacağız. İlçemiz tarım potansiyeli olan bir bölge. Özellikle bahçe tesis etmek isteyen çiftçilerimizin bu imkandan yararlanmalarını istiyoruz.
    
     -Afşinde Atatürkü anma programı
    
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Afşinde tören düzenlendi.
     Atatürk Meydanında gerçekleştirilen tören kapsamında, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05te sirenlerin çalınmasıyla başlayan saygı duruşuna, yolda yürüyen vatandaşlar da katıldı
     Daha sonra, Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Lisesi tarafından TEAŞ İstiklal Okulunda düzenlenen anma programına geçildi.
     Okul Müdürü İhsan Acer, burada yaptığı konuşmada, Atatürkün bıraktığı eserlerin yeni nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.
     Öğrencilerin şiir ve kompozisyon okumalarının ardından Atatürk ve Çağdaş Uyarlık konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Anma programına, Kaymakam Faik Arıcan, Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Fatih Özer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: İdris Aydın
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER