Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Suriyeli kadınlar bilgilendirildi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraştaki çadır kentte barınan Suriyeli kadınlara yönelik Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi konulu seminer düzenledi.
     Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünce sosyal sorumluluk projesi kapsamında çadır kent toplantı salonunda düzenlenen seminerde, Hilal Habiboğlu ve Neslihan Özberk katılımcılara bilgi verdi.
     Habiboğlu, bebek doğduktan sonra ilk yarım saat mutlaka anne sütü verilmesi ve 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini belirtti.
     Anne sütünün bileşim ve kalite yönünden bebeğin büyüme hızına en uygun besin kaynağı olduğunu vurgulayan Habiboğlu, Anne ile çocuk arasındaki bağı güçlendirir. Temiz ve mikropsuz olan anne sütü alerjik değildir. Sindirimi kolay ve ekonomiktir dedi.
     Habiboğlu, 6 aydan sonra ek gıdalarla beraber, 2 yaşına kadar bebeğin emzirilmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
     Özberk de doğumdan sonra ilk hafta gelen sütün içerdiği proteinlerin mikroplara karşı bebeği koruyan antikorlar içerdiğini, bunun da bebeği hastalıklardan koruduğunu belirterek, emziren kadınların da meme kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu kaydetti.
     Konuşmacılar ayrıca kadınların sorularını da yanıtladı.
    
     -Elbistanda köy yollarında bakım çalışmaları başladı-
    
     Kahramanmaraş İl Özel İdaresince Elbistana bağlı Karahüyük grup köy yolunda yol bakım çalışmaları başladı.
     İl Özel İdaresi Elbistan Bakımevi Şube Şefliği Sorumlusu Halis Etinle yol yapım çalışmalarını inceleyen İl Genel Meclis Üyesi Ali Demir, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.
     2009da genişletilen Karahüyük grup köy yolunda şu an iyileştirme çalışması yapıldığını anlatan Demir, şunları kaydetti:
     Sonbaharda başlayan çalışmaya hava şartları müsait olmadığı için ara verilmişti. Yer altı su seviyesinin yüksek olması nedeniyle yolun belli bölümlerinde çökmeler meydana geldi. Bu noktalarda asfalt ve altındaki yumuşak malzeme kaldırıldı. Yerine taşlı malzeme serilerek sıkıştırılması yapılacak.
     Demir, bu yıl içerisinde Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında Karahüyük grup köy yolunda 10 kilometrelik asfalt çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     -Elbistanda 112 Acil İstasyon sayısı arttı-
    
     Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Murat Mustafa Küçük, acil sağlık hizmetlerinin daha etkili, verimli ve daha hızlı sunulabilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
     Bu kapsamda ilçedeki 112 Acil İstasyon sayısının artırıldığını belirten Küçük, açılan bir yeni istasyonla sayının 4e çıktığını, böylelikle daha hızlı şekilde sağlık hizmeti vereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Muhabir: İzzet Mazı - Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER