Kahvemiz Evimiz Projesi

Kahvemiz Evimiz Projesi -İzmit Belediyesince 3 yıl önce kıraathaneleri kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği yerler haline dönüştürmek amacıyla başlatılan projeye 41 kıraathane katıldı -İzmit Belediye Başkanı Doğan: İnsan


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesince başlatılan Kahvemiz Evimiz Projesi kapsamında yeniden tasarlanan 41inci kıraathanenin açılışı yapıldı.
     İzmit Belediyesince 3 yıl önce kıraathaneleri kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği yerler haline dönüştürmek amacıyla başlatılan projeye 41 kıraathane katıldı.
     Projeye katılan 41nci kıraathane olan Mehmet Ali Paşa Mahallesindeki Malik Karakadılara ait işletmenin açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, projenin halkalarının her geçen gün genişlediğini belirterek, yaklaşık 3 yıl önce başlanan ve eski kıraathane kültürünü yaşatmayı hedefleyen projeye şimdiye kadar 41 kahvehanenin dahil olduğunu söyledi.
     Amaçlarının kahvehaneleri sadece oyun oynanan yerler olmaktan çıkarıp, eskiden olduğu gibi sohbet edilen, insanların sosyalleştiği bir ortama kavuşturmak olduğunu vurgulayan Doğan, Eski kıraathane kültürünü yaşatmak için başladığımız proje dalga dalga yayılıyor. Şimdiye kadar 41 kahvehane projemize katıldı. Hepsi de yeni halleriyle çok memnunlar. İnsanlar artık kahvehanelere okey, kağıt oyunu oynamak için gelmiyor, kitap okumak, satranç gibi zihin geliştirici etkinlikler için geliyorlar dedi.
     Doğan, proje sayesinde kahvehanelerin imajının değiştiğini dile getirerek, işletmecilerin mekanlarını güzelleştirmek için belediye olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.
    
     -Sigarayla mücadelenin izlerini görmek mümkün-
    
     Kahvehanelerdeki dönüşümde sigara ile mücadelenin izlerini görmenin mümkün olduğuna dikkati çeken Doğan, Sigara içilmeyen kıraathaneler artık bir ev huzuruyla müşterilerine hizmet vermektedir. Kıraathaneler, güzel vakit geçirme, eşle dostla görüşme, acıları, sevinçleri paylaşma, otururken kitap okuma yerleridir diye konuştu.
     Doğan, ülkemizdeki kahvehanelerin daha çok oyun oynan yerler haline geldiğini belirterek, O da gerekli ama biz kıraathane kültürünün de yaşatılmasını istiyoruz. İnsanlar kıraathaneye gelince çay içsin, kitap okusun, satranç oynasın, buralarda ev sıcaklığını bulsun istiyoruz. Bu yüzden Kahvemiz Evimiz Projesini hayata geçirdik. Hedefimiz kentimizdeki bütün kahvehaneleri projeye dahil etmektir ifadelerini kullandı.
     Doğanın konuşmasının ardından İbişin Rüyaları adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra açılışı yapılan kıraathaneye 100 temel eser ve satranç takımı hediye edildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kahvemiz Evimiz Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER