Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konyada:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konyada: -Kalkınma ajansları milletimizin kalkınma iradesinin bir yansımasıdır -Türkiye kamusuyla, sivil toplumuyla, özel sektörüyle çok farklı bir yere ulaşmış durumdadır. Fakat, MÜSİADın


KONYA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajanslarının milletin kalkınma iradesinin bir yansıması olduğunu söyledi.
     Konyaya gelen Bakan Yılmaz, Dedeman Otelde gerçekleştirilen, Bölgesel Kalkınmada Kalkınma Ajansları Özel Sektör İşbirliği konusunun ele alındığı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 78. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısının ardından aynı otelde düzenlenen gala yemeğine katıldı.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kamunun, sivil toplumun ve herkesin her zaman daha iyiyi hedeflemesi gerektiğini söyledi.
     Eskilerin dediği gibi tek kanatlı kuş uçamaz, kamusuyla, özeliyle iki kanatlı olmak gerekiyor diyen Yılmaz, bu toplumu oluşturan tüm unsurlarla kalkınma sürecini yönetmek durumunda olduklarını söyledi.
     Kalkınma ajanslarının tüm Türkiyeyi kucaklayan bir yapıda olduğunu ancak henüz 3-4 yıllık bir geçmişin bulunduğunu anlatan Yılmaz, Bizden çok çok önce bu yapıları kurmuş ülkeler var. Kalkınma ajansları bize ancak bu dönemde nasip oldu. Ajanslarımızı büyük emekler sarf ederek, modern hale getirdik. Bu, Türkiyeye özgü bir model oldu. İnşallah bu ajanslarımızı, burada yaptığımız gibi tartışmalarla, eleştirilerle daha ilerilere taşıyacağız dedi.
    
     -Bu coğrafya geleceğini de büyük düşünmek zorundadır-
    
     Yılmaz, kalkınma ajanslarının, milletin kalkınma iradesinin bir yansıması olduğunu vurgulayarak, Bu arzu daha fazla kalkınma, daha müreffeh yaşam arzusudur. İçinde bulunduğumuz coğrafya, tarihiyle, medeniyetiyle, geçmişiyle, insanlık tarihinde önemli yere sahip olan bir coğrafyadır. Bu coğrafya geleceğini de büyük düşünmek zorundadır. Bunu da inşallah 21. yüzyıl koşullarında gerçekleştirecek potansiyele sahip bir milletimiz var diye konuştu.
     Türkiyenin son 10 yılda önemli mesafeler aldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     230 milyar dolarlık bir ekonomiden 780 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ulaştık. Türkiye, 3 bin 500 dolarlık kişi başı gelirden 10 bin 400 doları aşan bir kişi başı gelire ulaştı. Türkiyenin enflasyon diye bir sorunu vardı. Şimdi böyle bir sorun yok, tek hanelere düştü. Borçlu bir ülkeydik, devlet ciddi anlamda borçlu vaziyetteydi. Bugün çok şükür borçlarımızın yurt içi hasılaya oranı, yüzde 40ların altına düştü. Türkiye kamusuyla, sivil toplumuyla, özel sektörüyle çok farklı bir yere ulaşmış durumdadır. Fakat, MÜSİADın da ifade ettiği gibi bu bizi bir tuzağa, orta gelir tuzağına düşürmemelidir. Ayrıca reform irademizi, yenilik irademizi önümüzdeki 10 yıllarda da sürdürmemiz lazım.
     MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, programın sonunda, toplantıya katılan Bakan Yılmaza çini işlemeli minyatür sikke hediye etti.
    
     Muhabir: Murat Aslan / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER