Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığda:

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığda: Türkiyeyi kendi iç kavgalarıyla oyalayıp bu dünyadaki rolünü zaafa uğratmaya çalışanlar var


ELAZIĞ (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiyeyi kendi iç kavgalarıyla oyalayıp bu dünyadaki rolünü zaafa uğratmaya çalışanlar var dedi.
     Bakan Yılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı ve Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlüğünü ziyaret etti.
     Yeni atanan Rektör Kutbeddin Demirbağa hayırlı olsun dileğinde bulunan Yılmaz, üniversitelere sadece eğitim kurumları olarak bakmadıklarını, her zaman kalkınma kurumu olarak gördüklerini ifade etti.
     Üniversitelerin bulundukları yörenin sosyal, iktisadi kalkınmasında lokomotif görevi gördüklerinin altını çizen Yılmaz, FÜnün de çok köklü bir kurum olduğunu ve bölgede yeni açılan üniversitelere şemsiye olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Tabii eğitimin yanı sıra sağlık alanında da üniversitemizin çok ciddi bir altyapısı, kapasitesi mevcut. Biz de elimizden geldiğince üniversitemize destek oluyoruz. Bu sene ne kadar ödenek vermiş diye baktık, 50 milyon liraya yakın. Eğitimde ve sağlıkta topladığınız zaman bu sene FÜye verdiğimiz ödenek.... Gelirken de bir probleminiz vardı onu da çözerek geldik doğrusu. Bir organ nakli ünitesini ile ilgili bir talebiniz vardı. Bu yoğun bakım bölümünde onun için de 3 milyon liralık bir ek ödenek konusunda karar verdik. İşlemler şu anda yürütülüyor. O da hayırlı uğurlu olsun diyoruz üniversitemize. Bu sadece üniversitemiz için değil bütün bölgemiz için de çok anlamlı bir yatırım olacak inşallah.
     Ziyarette Rektör Demirbağ, Bakan Yılmaza plaket verdi.
     -Bu coğrafyanın, bu devletin yeniden yükseldiğini görüyoruz-
    
     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftara da katılan Bakan Yılmaz, yemek öncesi yaptığı konuşmada, Türkiyede artık ne devletin ne özel sektörün ne de sivil toplum kuruluşlarının eskisi gibi olmadığını vurguladı.
     Çok şükür Türkiye özellikle son 10 yılda yaptığı reformlarla bambaşka bir yere gelmiş durumda diyen Yılmaz, ülkenin ekonomisi, sosyal göstergeleri, dış politikası, hukuku ve demokrasisi ile çok farklı bir noktaya geldiğini belirterek, amaçlarının bulunulan noktayı daha da ileri taşımak olduğunu kaydetti.
     2002 yılında krizlerden çıkmış, yönetilemeyen, geleceğe umutla bakılamayan bir Türkiye olduğunu ve böyle bir dönemden bahsettiği noktaya gelinildiğini ifade eden Yılmaz, rakamların da bunu gösterdiğini, ülkenin 230 milyar dolarlık bir ekonomiden geçen yıl itibari ile 780 milyar dolarlık bir ekonomiye ulaştığını hatırlattı.
     Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bugünkü dünyada 21. yüzyılda da yeniden yükseldiğini görüyoruz, bu coğrafyanın bu devletin yeniden yükseldiğini görüyoruz. Bu hepimizi memnun ediyor ama birtakım çevreleri, bazı çevreleri de rahatsız ediyor. Türkiyenin güçlenmesinden gelişmesinden daha demokrat bir ülke olmasından hukukun ilerlemesinden ekonomisinin gelişmesinden rahatsız olanlar var. Onlar rahatsız olsunlar biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz inşallah. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Türkiyeyi kendi iç kavgalarıyla oyalayıp, bu dünyadaki rolünü zaafa uğratmaya çalışanlar var. Etnik farklılıkları üzerinden mezhep farklıkları üzerinden Türkiyeyi zayıflatmaya çalışanlar var. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz inşallah. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER