Kalkınma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfada

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfada -Bakan Yılmaz: -Türkiye bugün birilerine One minute diyen, çevresi başta olmak üzere dünyanın model olarak tartıştığı bir ülke -Eskiden dünyada kriz yoktu, Türkiyede vardı. Şim


ŞANLIURFA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye bugün birilerine One minute diyen, çevresi başta olmak üzere dünyanın model olarak tartıştığı bir ülke dedi.
     Bakan Yılmaz, partisinin Birecik ilçe teşkilatınca Mehmet Akan Kültür Salonunda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisinin Yerel Yönetimler-2 programında yaptığı konuşmada, AK Partinin köklü ve eski bir parti olduğuna değindi.
     AK Parti, ülkemizde ekonominin çöktüğü, siyasete olan güvenin neredeyse tamamen yok olduğu bir dönemde iktidara gelmiş ve ülke yönetiminde yer almış bir partidir diyen Yılmaz, partisinin aynı zamanda reformcu ve değişimci bir yapıya da sahip olduğunu söyledi.
     AK Partinin diğer siyasi partilerden farklı olarak kurumsal yapısı bulunduğuna değinen Yılmaz, parti içerisinde oluşturulan kütüphane, siyaset akademisi ve Ar-Ge birimlerinin bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.
     İnsanların geçici, kurumların kalıcı olduğuna işaret eden Yılmaz, Önemli olan bir kurumu bıraktığınızda o kurumun nasıl işlediğidir. İyi kurumsallaşmışsa, altyapısı oturmuşsa bir partinin, o parti devamlılık, süreklilik sağlıyordur. İşte AK Parti böyle bir anlayışta kuruldu diye konuştu.
     AK Partinin hükümeti devraldığı döneme de değinen Yılmaz, o dönemde Türkiyede ekonomik kriz olduğunu, dünya genelinde ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
     Bakan Yılmaz, şu anda durumun tam tersi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bugün dünyada bir kriz var. Hem de çok ağır bir kriz var. Avrupayı, Amerikayı vuran bir kriz var fakat Türkiye çok güçlü. Büyümesine devam ediyor, istihdam artışı devam ediyor, borçlarımızın milli gelire oranı düşüyor, yatırımlarımız devam ediyor, hizmetlerimiz devam ediyor. Eskiden dünyada kriz yoktu, Türkiyede vardı. Şimdi dünyada kriz var, Türkiyede yok. İşte ekonomimiz buradan buraya gelmiştir. Yaşadığımız bu kriz bir anlamda imtihanımız oldu. Gerçekten politikalarımız Türkiyeyi güçlendirmiş mi, güçlendirmemiş mi, bunu görme imkanımız oldu. Gördük ki AK Parti döneminde ekonomimiz güçlenmiş, dış şoklara karşı bünyemiz sağlamlaşmış ve dünyanın yaşadığı bu krize rağmen işte kendisini ispat etmiş bir ekonomi.
     Bakan Yılmaz, geçmiş dönemdeki hükümetlerin ekonomiyi kötü duruma getirdiklerini ve kendileri yönetemeyince Dünya Bankası ve IMFden yardım aldığını belirterek, Bugün tam tersi. Bakın IMF ile bizim anlaşmamız var mı, yok... Kendi gücümüzle, kendi paramızla, kendi aklımızla ekonomimizi yönetiyoruz. Gayet de iyi yönetiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Türkiye, güçlü ülke-
    
     AK Parti iktidarı döneminde Türkiyenin geldiği noktayı değerlendiren Bakan Yılmaz, Türkiyenin bugün bölgesinde en güçlü ve herkesin gözünü çevirdiği bir ülke haline geldiğini söyledi.
     Türkiye bugün birilerine One minute diyen, çevresi başta olmak üzere dünyanın model olarak tartıştığı bir ülke diyen Yılmaz, birçok ülkenin gıptayla baktığı bir ülke haline gelindiğini sözlerine ekledi.
     Programa, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve partililer katıldı.
     Kalkınma Bakan Yılmaz, etkinliğin ardından hava yoluyla Bingöle gitti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER